Cartofi Noi la Cuptor cu Paprika

Postat pe: 19-06-2012
(2)

Ingrediente

2 kg cartofi noi mici
2 capatani de usturoi potrivite
piper mozaic (obtional)
piper
sare si paprika dulce se pun dupa gust
100 ml ulei de floarea soarelui
apa in functie de vasul in care se fac cartofii (eu am pus aproximativ 1, 3 l)

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se curata cu un burete abraziv coaja acestora. Se aseaza intr-un vas de yena se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si piper mozaic. Piperul mozaic se pune obtional. Se pune uleiul, dar atentie acesta se pune printre unele spatii fara sa atinga cartofii si sa cada condimentele de pe acestia.

Usturoiul se curata si se zdrobeste in presa pentru usturoi, dupa care se amesteca cu apa si se pune peste cartofi. Lichidul trebuie sa treaca usor de jumatatea cartofilor. La final se presara paprika pe deasupra, incat sa devina cartofii rosiatici. Tava se pune la cuptor si se lasa sa se faca incet la foc mediu, pana ce lichidul scade si cartofii si-au format o usoara crusta.

Atentie: Cartofii nu se intorc pe cealalta parte in timpul coacerii!!!
Acestia se servesc ca si garnitura sau cu o salata langa.
Eu i-am servit cu salata de varza.
Sunt foarte gustosi.

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cartofi Noi la Cuptor cu Paprika" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

d_dana_a
•  26.06.2012 11:17:01

De acord cu tine... simplu si delicios ...

antoniah
•  20.06.2012 17:16:48

Imi place foarte mult reteta! Simplu si delicios!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cartofi Noi la Cuptor cu Paprika