Cartofi Noi la Cuptor cu Paprika

Complexitate
redusa
Cartofi Noi la Cuptor cu Paprika

Ingrediente

  • 2 kg cartofi noi mici
  • 2 capatani de usturoi potrivite
  • piper mozaic (obtional)
  • piper
  • sare si paprika dulce se pun dupa gust
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • apa in functie de vasul in care se fac cartofii (eu am pus aproximativ 1, 3 l)

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se curata cu un burete abraziv coaja acestora. Se aseaza intr-un vas de yena se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si piper mozaic. Piperul mozaic se pune obtional. Se pune uleiul, dar atentie acesta se pune printre unele spatii fara sa atinga cartofii si sa cada condimentele de pe acestia.

Usturoiul se curata si se zdrobeste in presa pentru usturoi, dupa care se amesteca cu apa si se pune peste cartofi. Lichidul trebuie sa treaca usor de jumatatea cartofilor. La final se presara paprika pe deasupra, incat sa devina cartofii rosiatici. Tava se pune la cuptor si se lasa sa se faca incet la foc mediu, pana ce lichidul scade si cartofii si-au format o usoara crusta.

Atentie: Cartofii nu se intorc pe cealalta parte in timpul coacerii!!!
Acestia se servesc ca si garnitura sau cu o salata langa.
Eu i-am servit cu salata de varza.
Sunt foarte gustosi.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos