Cartofi la Cuptor cu Sos de Smantana

Complexitate
redusa
Cartofi la Cuptor cu Sos de Smantana

Ingrediente

  • Pentru cartofi
  • -1 kg cartofi noi, mici
  • -2- 3 fire de marar verde
  • -ulei
  • -sare
  • -piper alb, proaspat macinat
  • -unt, topit
  • -unt pentru vasul termorezistent
  • Pentru sosul de smantana
  • -1 cubulet unt (1 lingurita)
  • -ulei
  • -1 lingura faina
  • -200 ml lapte
  • -3- 4 linguri smantana
  • -sare
  • -piper alb, proaspat macinat
  • -1 legatura mare de marar verde, tocat marunt

Mod de preparare

Pentru cartofi
Puneti 10 min, la fiert, cartofii curatati de coaja in apa cu sare peste care presarati cateva fire de marar verde ( 2- 3 fire).
Scurgeti si lasati sa se racoreasca putin.
Puneti-i intr-un bol, stropiti cu putin ulei si amestecati bine.
Condimentati cu sare, piper alb, dupa gust, adaugati restul de marar verde, tocat marunt, apoi omogenizati.
Rasturnati-i intr-un vas termorezistent uns cu unt si stropiti cu inca putin unt topit.
Dati la cuptorul incins pentru cca. 35- 45 min, la 190 grade sau pana cand cartofii sunt facuti si prind deasupra o crusta frumos aurita. In acest interval de timp, intoarceti-i de 2- 3 ori pentru a se rumeni de jur imprejur.

Pentru sosul de smantana
Puneti la incins untul cu cateva picaturi de ulei, pe baie de aburi.
Adaugati faina si omogenizati, iar dupa 1- 2 min stingeti cu lapte. Folositi telul pentru a amesteca energic si a sparge eventualele cocoloase.
Lasati pe aburi pana ce sosul se ingroasa, amestecand mereu.
Puneti smantana, amestecati si mai lasati pe baie de aburi doar cat sa se incalzeasca ingredientele.
La sfarsit, condimentati cu sare si pier alb, dupa gust si aromati sosul cu marar verde.
Dati deoparte.

Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie cartofi si sos.

Merg ca si garnitura la orice, dar si asa singuri pentru o gustare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie