Cartofi la Cuptor cu Sos de Smantana

Complexitate
redusa
Cartofi la Cuptor cu Sos de Smantana

Ingrediente

  • Pentru cartofi
  • -1 kg cartofi noi, mici
  • -2- 3 fire de marar verde
  • -ulei
  • -sare
  • -piper alb, proaspat macinat
  • -unt, topit
  • -unt pentru vasul termorezistent
  • Pentru sosul de smantana
  • -1 cubulet unt (1 lingurita)
  • -ulei
  • -1 lingura faina
  • -200 ml lapte
  • -3- 4 linguri smantana
  • -sare
  • -piper alb, proaspat macinat
  • -1 legatura mare de marar verde, tocat marunt

Mod de preparare

Pentru cartofi
Puneti 10 min, la fiert, cartofii curatati de coaja in apa cu sare peste care presarati cateva fire de marar verde ( 2- 3 fire).
Scurgeti si lasati sa se racoreasca putin.
Puneti-i intr-un bol, stropiti cu putin ulei si amestecati bine.
Condimentati cu sare, piper alb, dupa gust, adaugati restul de marar verde, tocat marunt, apoi omogenizati.
Rasturnati-i intr-un vas termorezistent uns cu unt si stropiti cu inca putin unt topit.
Dati la cuptorul incins pentru cca. 35- 45 min, la 190 grade sau pana cand cartofii sunt facuti si prind deasupra o crusta frumos aurita. In acest interval de timp, intoarceti-i de 2- 3 ori pentru a se rumeni de jur imprejur.

Pentru sosul de smantana
Puneti la incins untul cu cateva picaturi de ulei, pe baie de aburi.
Adaugati faina si omogenizati, iar dupa 1- 2 min stingeti cu lapte. Folositi telul pentru a amesteca energic si a sparge eventualele cocoloase.
Lasati pe aburi pana ce sosul se ingroasa, amestecand mereu.
Puneti smantana, amestecati si mai lasati pe baie de aburi doar cat sa se incalzeasca ingredientele.
La sfarsit, condimentati cu sare si pier alb, dupa gust si aromati sosul cu marar verde.
Dati deoparte.

Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie cartofi si sos.

Merg ca si garnitura la orice, dar si asa singuri pentru o gustare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.