Cu mult timp in urma, am vazut la tv ca cineva dadea sfaturi, ce si cum, ca sa nu se lipeasca cartofii in tava daca-i pregatesti la cuptor. Secretul este ca tava trebuie incalzita inainte f. bine in cuptor, aici avind nevoie de o tava care poate fi bagata in cuptor la temperaturi mari! a mea este de ceramica, deci merge ... :peace:
Noi atunci nu prea am crezut acel sfat, dar am probat de citeva ori si intr-adevar, cartofii nu se lipesc deloc in tava!!!
Deci, cuptorul se incalzeste la 475*f (250*c) si se baga tava in cuptor pentru a se incalzii cam 5-10 minute. Noi o bagam in cuptor imediat ce il punem la incalzit si "piuie" cind a ajuns la temperatura dorita! Tava se baga in cuptor asa, goala, fara nimic dat pe ea!!!
Cind tava este incalzita, se scoate si se da cu spray de bucatarie, din acela "olive oil spray", se pun cartofii in tava si se baga la cuptor, cam 30-40 de minute, depinde de cuptor. Din cind in cind se scoate tava din cuptor si se intorc cartofii, t-ul a zis ca i-a intors cam de 3 ori, depinde de cit de crocanti va plac. Noua ne plac mai crocanti, deci i-am lasat in cuptor mai mult. Deci, din cind in cind se verifica cartofii in cuptor!!!
Cartofii se curata de coaja, se spala cu apa rece si se sterg de apa in exces dupa care se taie in doua pe lungime si apoi fiecare jumatate ca o semiluna. Se pun intr-un vas si se amesteca cu ulei de masline, sare, piper, rozmarin si citiva catei de usturoi, depinde citi vreti! Cind tava este gata incalzita, cartofii se pun in tava cu tot amestecul de ulei si usturoi si se aranjeaza ca sa nu fie suprapusi.
Asta-i tot, pofta buna!!!
Pozele nu sint prea reusite ... : blushing:
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii