Curatati cartofii de coaja si feliati-i rondele subtiri folosind o razatoare pentru a avea grosime egala.
Asezati-i usor suprapusi, intr-un vas termorezistent uns cu unt, ca tiglele de la casa.
Separat, topiti 1 lingura de unt in uleiul incins intr-o craticioara si prajiti putin grisul pana incepe sa-si schimbe culoarea.
Stingeti cu lapte si adaugati smantana. Fierbeti in continuare 2-3 min, amestecand continuu, avand grija sa nu se ingroase prea tare.
La final, adaugati 150 g cascaval ras, omogenizati si retrageti imediat vasul de pe foc.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Inglobati usturoiul, optional.
Turnati peste cartofii din tava, raspandind sosul peste acestia, cu ajutorul unei linguri.
Presarati uniform cu restul de cascaval ras, cu frunzulite de busuioc si puneti din loc in loc, bucatele de unt.
Dati la cuptorul incins pentru circa 30 min, la foc moderat sau pana ce cartofii sunt facuti si formeaza deasupra o crusta crocanta, aurie.
Serviti calzi, langa carne, cu o salata de sezon.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii