Cartofi Gratinati 3

Postat pe: 10-01-2011
(2)

Ingrediente

600 g cartofi medii
200 g cascaval ras
250 ml lapte
200 ml smantana
1 lingura unt
2 linguri gris
1 lingura ulei de masline
2 crengute de cimbru
usturoi tocat marunt
dupa gust
optional
sare
piper
unt
taiat cubulete

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja si feliati-i rondele subtiri folosind o razatoare pentru a avea grosime egala.

Asezati-i usor suprapusi, intr-un vas termorezistent uns cu unt, ca tiglele de la casa.
Separat, topiti 1 lingura de unt in uleiul incins intr-o craticioara si prajiti putin grisul pana incepe sa-si schimbe culoarea.

Stingeti cu lapte si adaugati smantana. Fierbeti in continuare 2-3 min, amestecand continuu, avand grija sa nu se ingroase prea tare.

La final, adaugati 150 g cascaval ras, omogenizati si retrageti imediat vasul de pe foc.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Inglobati usturoiul, optional.

Turnati peste cartofii din tava, raspandind sosul peste acestia, cu ajutorul unei linguri.
Presarati uniform cu restul de cascaval ras, cu frunzulite de busuioc si puneti din loc in loc, bucatele de unt.

Dati la cuptorul incins pentru circa 30 min, la foc moderat sau pana ce cartofii sunt facuti si formeaza deasupra o crusta crocanta, aurie.

Serviti calzi, langa carne, cu o salata de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cartofi Gratinati 3" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

cameliastefania
•  23.02.2011 11:00:07

E una dintre mancarurile mele preferate, iar felul in care e preparata aici, e minunat. Fac si eu...

lucia_bp
•  24.02.2011 07:25:29

Spor la bucatarit ! Spune-mi daca ti-au placut.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cartofi Gratinati 3