- Cartofii se curata de coaja, se spala si se fierb in apa cu sare.
- Cartofii fierti se trec prin presa de cartofi sau prin sita.
- Se amesteca intr-un bol cartofii pregatiti anterior, faina, untul, cascavalul si ouale. Se adauga sare dupa preferinte.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
- Cu ajutorul posului se formeaza in tava diferite forme din compozitia pregatita anterior.
- Se coc cateva minute in cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor.
Sursa reteta: Nicolae Olexiuc - ”1800 retete culinare practice”.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii