Cartofi cu Scortisoara

Complexitate
redusa
Cartofi cu Scortisoara

Ingrediente

  • -½ kg cartofi
  • -1 sfecla rosie mai mica (cca 150 g)
  • -1 morcov
  • -3- 4 catei usturoi
  • -6 linguri ulei
  • -½ lingurita cimbru uscat
  • -½ lingurita curry
  • -3 lingurite rase de scortisoara
  • -1 lingurita paprika dulce
  • -sare grunjoasa
  • -piper, proaspat macinat
  • -patrunjel verde, tocat marunt, pentru servit

Mod de preparare

Curatati legumele si taiati, cartofii si sfecla rosie in cuburi mai mari, morcovii rondele, iar usturoiul felii.
Adaugati-le intr-un vas cu ulei incins, impreuna cu cimbru, curry, scortisoara, paprika dulce si putina sare grunjoasa.

Caliti si amestecati pana se omogenizeaza si se combina culorile si aromele. Dati focul spre mic si lasati acoperit circa 20 min sau pana ce acestea sunt facute, amestecand ocazional si avand grija sa nu se zdrobeasca legumele.

Spre sfarsit, potriviti gustul de sare si piper.
Serviti cat este cald presarat cu patrunjel verde, fie simplu, fie ca garnitura langa preparate cu carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici