Cartofi cu Lamaie, la Cuptor (II)

Complexitate
redusa
Cartofi cu Lamaie, la Cuptor (II)

Ingrediente

  • -1 kg de cartofi, curatati si taiati in bucati mai mari
  • -ulei de masline
  • -zeama de la 2 lamai
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingura de patrunjel verde/oregano, tocat marunt
  • -apa

Mod de preparare

Asezati cartofii feliati, pe cat posibil intr-un singur strat, intr-un vas termorezistent / tava.
Stropiti cu ulei de masline. Stropiti cu zeama de lamaie cara ii va face sa fie crocanti.
Sarati, piperati, dupa gust si presarati cu patrunjel verde/oregano.

Turnati apa, doar pana la jumatatea inaltimii stratului de cartofi. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 15- 20 min, la 180 grade sau pana cand cartofii sunt aproape facuti si apa evaporata.

Scoateti tava, pensulati / stropiti cu ulei cartofii si dati din nou la cuptor pentru circa 10- 15 min, pana ce cartofii sunt rumeniti si prind deasupra o crusta aurita.
Opriti focul si lasati vasul in cuptor inca 5 min.

Serviti cat sunt calzi, simplu, alaturand o salata sau ca garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)