Asezati cartofii feliati, pe cat posibil intr-un singur strat, intr-un vas termorezistent / tava.
Stropiti cu ulei de masline. Stropiti cu zeama de lamaie cara ii va face sa fie crocanti.
Sarati, piperati, dupa gust si presarati cu patrunjel verde/oregano.
Turnati apa, doar pana la jumatatea inaltimii stratului de cartofi. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 15- 20 min, la 180 grade sau pana cand cartofii sunt aproape facuti si apa evaporata.
Scoateti tava, pensulati / stropiti cu ulei cartofii si dati din nou la cuptor pentru circa 10- 15 min, pana ce cartofii sunt rumeniti si prind deasupra o crusta aurita.
Opriti focul si lasati vasul in cuptor inca 5 min.
Serviti cat sunt calzi, simplu, alaturand o salata sau ca garnitura.
Si uite asa incetisor din vorba in vorba, mai mult hlizeala, din reteta in reteta, mai mult ale voastre am ajuns si eu, dupa...
Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii