In loc de cas scurs pe care nu am de unde sa-l cumpar, am pus feta greceasca.
• Se curata cartofii, se taie cubulete (eu i-am taiat pe lungime in 8), se fierb în apa sarata
• Se unge un vas cu unt
• Se scurg cartofii, se pun în vasul uns, se adauga si restul de unt
• Se presara faina de chimen (pe care l-am strivit in piulita de bronz), se potriveste de piper si sare
• Se rade casul (brinza), se bate cu ou, se toarna peste cartofi, se da 10 minute la cuptor, sa se coloreze putin (la foc maxim).
• Se toaca patrunjel, se presara unde trebuie, se toarna smantana.
Patrunjelul (proaspat tocat se presara dupa gust deasupra) si smantina (cu lingura alaturi de cartofi in farfurie) se pun cind serviti, deci facultativ. Eu am ales sa nu le pun pentru ca nu am servit cartofii ca fel principal, ci ca garnitura.
Reteta din cartea lui Radu Anton Roman "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti".
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteCornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii