Se spala cartofii si se coc in coaja, in cuptorul preincalzit la 175 de grade, timp de aproximativ o ora.
Kaiserul sau baconul se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie. Se scurge de grasime.
Dupa ce s-au copt, se scot cartofii din cuptor si se taie in jumatate. Cu o lingurita, se scoate miezul cu grija, evitand sa se rupa coaja. Adaugam peste miezul cartofilor smantana, laptele, untul, piperul, sarea si amestecam bine. Apoi punem 3/4 din bacon (daca se foloseste) si 3/4 din verdeata, amestecand usor.
Cu aceasta compozitie se umplu cojile de cartofi. Se pune felia de branza cedar peste cartofi si se dau la cuptor pentru inca 15 minute, pana se rumenesc frumos. Se scot si se presara cu baconul/kaiserul ramas si cu verdeata.
Se servesc calzi. (Eu nu am folosit Kaiser sau bacon, pentru ca-mi plac si fara carne.)
Din 5 cartofi copti, am umplut 8 jumatati.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoO prajitura clasica pe care o stiti sub denumirea de "Prajitura chinezoaica". Se poate decora cu ciocolata rasa sau carlionti...
Prajitura cu nuca si glazura din galbenusCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii