- Taiati cartofii deja curatati de coaja, in bucati mai mari sau mai mici dupa cum va plac.
- Daca ati hotarit sa le taiati in sferturi sau in jumatati (si sunt cartofi mari) sau in cuburi destul de mari atunci varsati cartofii in tr-o oala cu apa sarata clocotita si lasatii sa fiarba intre 2 si 5-6 minute depinde de cit de ari sunt, cuburile mai mici le fierbeti mai putin si bucatile mai mari mai mult. Nu trebuie sa rezulte cartofi fierti ci numai putin mai moi decit daca asa cum sunt cruzi. Daca insa vreti sa faceti cuburi mici sau cum sunt ai mei in stil cartof prajit mai mare nu trebuie sa ii mai opariti.
- Condimentati cartofii cu putin ulei apoi ii amestecati cu faina de naut deja amestecata cu semintele de mac (eu am pus faina de naut impreuna cu semintele de mac intr-o punga pentru congelator si am adaugt cartofii in ea, am strins punga la gura si am invirtit-o ptin, agitat-o cit sa se lipeasca faina si semintele de cartofi).
- Puneti cartofii care s-au acoperit cu o crusta fina de faina de naut si seminte de mac pe o tava cu hirtie de copt, introduceti la cuptor la foc mare in cuptorul deja incalzit exact cum ati proceda pentru reteta clasica de cartofi la cuptor.
Asugati sarea la sfirsit cind cartofii sunt gata.
Serviti calzi sau reci simpli ca o gustare sau ca o garnitura.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii