Cartofi Copti cu Faina de Naut si Seminte de Mac

Postat pe: 25-03-2011
(0)

Ingrediente

cartofi
faina de naut
seminte de mac
sare
ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
- Taiati cartofii deja curatati de coaja, in bucati mai mari sau mai mici dupa cum va plac.

- Daca ati hotarit sa le taiati in sferturi sau in jumatati (si sunt cartofi mari) sau in cuburi destul de mari atunci varsati cartofii in tr-o oala cu apa sarata clocotita si lasatii sa fiarba intre 2 si 5-6 minute depinde de cit de ari sunt, cuburile mai mici le fierbeti mai putin si bucatile mai mari mai mult. Nu trebuie sa rezulte cartofi fierti ci numai putin mai moi decit daca asa cum sunt cruzi. Daca insa vreti sa faceti cuburi mici sau cum sunt ai mei in stil cartof prajit mai mare nu trebuie sa ii mai opariti.

- Condimentati cartofii cu putin ulei apoi ii amestecati cu faina de naut deja amestecata cu semintele de mac (eu am pus faina de naut impreuna cu semintele de mac intr-o punga pentru congelator si am adaugt cartofii in ea, am strins punga la gura si am invirtit-o ptin, agitat-o cit sa se lipeasca faina si semintele de cartofi).

- Puneti cartofii care s-au acoperit cu o crusta fina de faina de naut si seminte de mac pe o tava cu hirtie de copt, introduceti la cuptor la foc mare in cuptorul deja incalzit exact cum ati proceda pentru reteta clasica de cartofi la cuptor.

Asugati sarea la sfirsit cind cartofii sunt gata.
Serviti calzi sau reci simpli ca o gustare sau ca o garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cartofi Copti cu Faina de Naut si Seminte de Mac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cartofi Copti cu Faina de Naut si Seminte de Mac