Jintuiala o punem intr-un borcan la acrit pentru cel putin 2 zile.
Punem jintuiala la fiert intr-o oala mai inalta pentru 45 de minute. Amestecam mai des in oala dupa ce da in clocot jintuiala deoarece se poate prinde. Dupa cele 45 de minute adaugam cele trei maini de faina de malai si lasam sa fiarba la foc mic timp de 15 minute (nu amestecam deloc in oala dupa ce punem faina). Luam oala de pe foc si cu un sucitor frecam bine faina pana nu ramane cocoloase. Punem inapoi oala pe foc pentru cateva minute (mai precis pana incepe sa fiarba, scuipa ca un mic vulcanas deci atentie ) apoi rasturnam continutul pe o farfurie plata sau un bol mai larg.
Balmosul astfel obtinut se poate consuma cu lapte prins, sana, iaurt dar si cu supa de salata verde este un deliciu.
Pofta Buna !!!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii