Jintuiala o punem intr-un borcan la acrit pentru cel putin 2 zile.
Punem jintuiala la fiert intr-o oala mai inalta pentru 45 de minute. Amestecam mai des in oala dupa ce da in clocot jintuiala deoarece se poate prinde. Dupa cele 45 de minute adaugam cele trei maini de faina de malai si lasam sa fiarba la foc mic timp de 15 minute (nu amestecam deloc in oala dupa ce punem faina). Luam oala de pe foc si cu un sucitor frecam bine faina pana nu ramane cocoloase. Punem inapoi oala pe foc pentru cateva minute (mai precis pana incepe sa fiarba, scuipa ca un mic vulcanas deci atentie ) apoi rasturnam continutul pe o farfurie plata sau un bol mai larg.
Balmosul astfel obtinut se poate consuma cu lapte prins, sana, iaurt dar si cu supa de salata verde este un deliciu.
Pofta Buna !!!
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBriosele cu fructe sunt o gustare minunata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!
Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizataMi-am amintit cum ne rasfata mamaia cu diverse bunatati, printre care si aceste fursecuri, retata exact nu o mai stiu ca eram...
Deserturi fursecuri motateSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii