Acorn Squash

Complexitate
redusa
Acorn Squash

Ingrediente

  • 1 dovlecel acorn
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingurita de miere de albine (eu nu am pus)

Mod de preparare

Se ia dovlecelul, se spala si se taie in jumatate, se indeparteaza semintele. Se cresteaza pulpa pana la coaja dupa care se presara zaharul brun pe fiecare jumatate si se lasa asa pana se topeste zaharul.

Se ia o tava mai mica, se aseaza in ea cele doua jumatati de acorn, se pune putina apa, circa 1/2 de pahar, dupa care se pune in cuptorul preancalzit la temperatura de 380 f (190C) si se coace pentru o ora sau pana prinde o culoare usor maronie.

Apa se pune in tava pentru a preveni arderea cojii dovlecelului si pentru a ajuta coacerea pulpei, prin aburul emanat. In timpul coptului, daca apa a scazut de tot se adauga alta apa.

Dupa ce au prins culoarea dorita, se scot din cuptor si cu o lingurita se ia din lichidul din interior si se picura pe marginea pulpei unde nu a ajuns lichidul in timpul coptului.
Se pune pe o farfurie si se serveste garnitura langa friptura de curcan sau se consuma ca atare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ceafa de porc la cuptor
1
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Dulceata de visine
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
5
Borsuri, supe, ciorbe

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Parteneri
Covrigei cu chimen si parmezan
Bucataras.RO

Covrigei cu chimen si parmezan

O reteta exceptionala de covrigei. Foarte gustosi si fragezi !

Covrigei cu chimen si parmezan
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate