Acorn Squash

Complexitate
redusa
Acorn Squash

Ingrediente

  • 1 dovlecel acorn
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingurita de miere de albine (eu nu am pus)

Mod de preparare

Se ia dovlecelul, se spala si se taie in jumatate, se indeparteaza semintele. Se cresteaza pulpa pana la coaja dupa care se presara zaharul brun pe fiecare jumatate si se lasa asa pana se topeste zaharul.

Se ia o tava mai mica, se aseaza in ea cele doua jumatati de acorn, se pune putina apa, circa 1/2 de pahar, dupa care se pune in cuptorul preancalzit la temperatura de 380 f (190C) si se coace pentru o ora sau pana prinde o culoare usor maronie.

Apa se pune in tava pentru a preveni arderea cojii dovlecelului si pentru a ajuta coacerea pulpei, prin aburul emanat. In timpul coptului, daca apa a scazut de tot se adauga alta apa.

Dupa ce au prins culoarea dorita, se scot din cuptor si cu o lingurita se ia din lichidul din interior si se picura pe marginea pulpei unde nu a ajuns lichidul in timpul coptului.
Se pune pe o farfurie si se serveste garnitura langa friptura de curcan sau se consuma ca atare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici