Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca de ceai sau cafea. Aceasta rețeta simpla si usor de preparat de fursecuri cu ciocolata este potrivita pentru oricine doreste sa pregateasca un desert rapid si delicios pentru familie si prieteni.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Ingrediente

  • • 200g ciocolata neagra (puteti folosi si ciocolata cu lapte sau alba, in functie de
  • preferinte)
  • • 150g unt la temperatura camerei
  • • 200g zahar
  • • 1 ou
  • • 1 lingurita esenta de vanilie
  • • 250g faina
  • • 1/2 lingurita praf de copt
  • • Putina sare
  • • Optional: nuci sau alune tocate

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180°C si pregatiti o tava cu hartie de copt sau ungeti-o cu unt si faina.

Intr-un bol mare, topiti ciocolata la bain-marie sau la microunde, amestecand din cand in cand pana cand este complet topita si neteda. Lasati-o să se raceasca putin.

Intr-un alt bol, bateti untul moale cu zaharul pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati oul si esenta de vanilie si continuati sa bateti pana cand se incorporeaza bine.

Adaugati ciocolata topita in amestecul de unt si zahar si amestecati bine.

In alt bol, combinati faina, praful de copt si sarea. Adaugati aceast amestec treptat peste amestecul de ciocolata si unt, amestecand pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.

Daca doriti, puteti adauga si nuci sau alune tocate si amestecati-le in aluat.

Luati bucati mici de aluat si formati bile, asezandu-le pe tava la distanta intre ele.

Daca doriti, puteti folosi o furculita pentru a presa usor fiecare bila, formand un model caracteristic pe fursecuri.

Coaceti fursecurile in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10-12 minute sau pana cand marginile incep sa se rumeneasca usor.

Lasati fursecurile sa se raceasca pe tava timp de cateva minute inainte de a le transfera pe un gratar pentru a se raci complet.

Acum va puteti bucura de aceste delicioase fursecuri cu ciocolata!

Daca v-a placut reteta noastra de fursecuri cu ciocolata, va invitam sa descoperiti si alte retete: floricele fragede cu gem de gutui, nuci cu crema de nuca si gem de caise sau corabioare cu untura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa