Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca de ceai sau cafea. Aceasta rețeta simpla si usor de preparat de fursecuri cu ciocolata este potrivita pentru oricine doreste sa pregateasca un desert rapid si delicios pentru familie si prieteni.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Ingrediente

  • • 200g ciocolata neagra (puteti folosi si ciocolata cu lapte sau alba, in functie de
  • preferinte)
  • • 150g unt la temperatura camerei
  • • 200g zahar
  • • 1 ou
  • • 1 lingurita esenta de vanilie
  • • 250g faina
  • • 1/2 lingurita praf de copt
  • • Putina sare
  • • Optional: nuci sau alune tocate

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180°C si pregatiti o tava cu hartie de copt sau ungeti-o cu unt si faina.

Intr-un bol mare, topiti ciocolata la bain-marie sau la microunde, amestecand din cand in cand pana cand este complet topita si neteda. Lasati-o să se raceasca putin.

Intr-un alt bol, bateti untul moale cu zaharul pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati oul si esenta de vanilie si continuati sa bateti pana cand se incorporeaza bine.

Adaugati ciocolata topita in amestecul de unt si zahar si amestecati bine.

In alt bol, combinati faina, praful de copt si sarea. Adaugati aceast amestec treptat peste amestecul de ciocolata si unt, amestecand pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.

Daca doriti, puteti adauga si nuci sau alune tocate si amestecati-le in aluat.

Luati bucati mici de aluat si formati bile, asezandu-le pe tava la distanta intre ele.

Daca doriti, puteti folosi o furculita pentru a presa usor fiecare bila, formand un model caracteristic pe fursecuri.

Coaceti fursecurile in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10-12 minute sau pana cand marginile incep sa se rumeneasca usor.

Lasati fursecurile sa se raceasca pe tava timp de cateva minute inainte de a le transfera pe un gratar pentru a se raci complet.

Acum va puteti bucura de aceste delicioase fursecuri cu ciocolata!

Daca v-a placut reteta noastra de fursecuri cu ciocolata, va invitam sa descoperiti si alte retete: floricele fragede cu gem de gutui, nuci cu crema de nuca si gem de caise sau corabioare cu untura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
3
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
4
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Ciorba de loboda cu ochi romanesc
Bucataras.RO

Ciorba de loboda cu ochi romanesc

  M-am gandit sa fac o ciorba de vara usoara, dar in acelasi timp sa aiba si proteina. Am recurs la ou. A iesit ceea...

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!