Sunca la Cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Sunca la Cuptor

Ingrediente

  • 1 bucata sunca putin afumata si sarata (nu tare) aprox 3-4 kg
  • 100 g unt
  • 2 linguri de mustar
  • 1 foaie de dafin foarte marunt macinata

Mod de preparare

Se ia sunca, se spala bine in apa calduta. Se pune cu taietura in jos pe un blat de lucru si cu ajutorul unui cutit tare bine ascutit se fac cateva taieturi circulare in piele si grasime (nu adanci, poate jumate de cm). Se cresteaza de la dreapta spre stanga, de sus in jos cam la o distanta de vreo 3 cm (orizontal).

Apoi se face aceeasi operatie, dar pe verticala. Se aseaza sunca in tava si se da la cuptor, asa cum este, neacoperita. Se coace la foc mediu. Dupe aproximativ jumate de ora am scos sunca, am uns-o cu o combinatie de unt, mustar si foaie de dafin, dupa care am pus-o din nou la cuptor.

Din cand in cand o mai ungeam cu sucul scurs din ea. S-a copt cam intr-o ora jumate.

Am scos de la cuptor, am acoperit cu o hartie de copt si am lasat asa pentru jumate de ora. Am taiat si am servit cu sos de hrean si cartofi yams (sweet potatoes sau cartofi dulci).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc