Se ia sunca, se spala bine in apa calduta. Se pune cu taietura in jos pe un blat de lucru si cu ajutorul unui cutit tare bine ascutit se fac cateva taieturi circulare in piele si grasime (nu adanci, poate jumate de cm). Se cresteaza de la dreapta spre stanga, de sus in jos cam la o distanta de vreo 3 cm (orizontal).
Apoi se face aceeasi operatie, dar pe verticala. Se aseaza sunca in tava si se da la cuptor, asa cum este, neacoperita. Se coace la foc mediu. Dupe aproximativ jumate de ora am scos sunca, am uns-o cu o combinatie de unt, mustar si foaie de dafin, dupa care am pus-o din nou la cuptor.
Din cand in cand o mai ungeam cu sucul scurs din ea. S-a copt cam intr-o ora jumate.
Am scos de la cuptor, am acoperit cu o hartie de copt si am lasat asa pentru jumate de ora. Am taiat si am servit cu sos de hrean si cartofi yams (sweet potatoes sau cartofi dulci).
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii