Muschiuletul de porc se unge bine cu ulei de masline si se condimentreaza cu sare ,piper si cimbru.Se aseaza pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si se da la cuptor pana cand acesta este bine facut si frumos rumenit.Scoatem si lasam sa se racoreasca.
In timp ce carnea este la cuptor ne ocupam de legume.Punem apa ,sare si putin ulei intr-o oala.Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam legumele congelate .Tinem pe foc circa 10 min dupa care scurgem bine de apa si lasam legumele sa se racoreasca si ele.
Pe o suprafață de lucru pudrată cu făină, întindem rand pe rand cate o foaie de placinta pe care o ungem cu unt si asezam apoi una peste alta cele 8 foi.
Impartim legumele in doua.Asezam uniform jumatate din cantitatea de legume într-un strat subtire, lăsând marginile foii de placinta libere.Asezam muschiuletul de porc in mijlocul foii , adaugam peste acesta si restul de legume si apoi rulam.Pliam marginile dinspre exterior înspre interior pentru a nu se desface la coacere.
Asezam rulada într-o tavă tapetata cu hartie pergament astfel incat foile pliate sa fie dedesubt.
Ungem rulada cu galbenusul bătut si presaram seminte de susan.
Dam la cuptor si lasam ca rulada sa se rumeneasca frumos.
Lasam la racit si apoi taiem felii de aproximativ 3-5 cm .
Servim alaturi de o garnitura,un sos .............dupa gust!
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii