Se preancalzeste cuptorul la 200 c. Pieptii de pui se invelesc strans in cate doua felii de bacon (jambon) fiecare. Ciupercile se curata, se spala se taie in 2 sau 3 daca sant mai mari sau raman intregi daca sant mai mici. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Se iau 4 bucati de hartie de copt suficient de mare incat sa putem rula in ea cate o portie de rulada.
Deci, una bucata hartie de copt se aseaza pe o bucata de folie de aluminiu (daca nu sunteti sensibile si nu va deranjeaza idea de a atinge mancarea de folia de aluminiu la temperaturi ridicate atunci puteti lasa hartia de copt pe dinafara), peste ea se aseaza un sfert din ciuperci, un sfert din cantitatea de ceapa tocata marunt, foaia de dafin (eu nu am folosit) se stropeste cu o lingura de vin, se sareaza si se pipereaza dupa gust si deasupra se aranjeaza rulada de piept de pui infasurata in jambon (bacon).
Se inchide pachetul de hartie prin rulare apoi se ruleaza in folia de aluminiu si se aseaza in tava. Se repeta procedura pentru toate 4 portile. In plus de reteta eu am mai tocat si prajit cateva bucatele de bacon pe care le-am aranjat deasupra ciupercilor.
Am introdus tava la cuptor si am copt aproximativ jumatate de ora. Se serveste alaturi de o salata de salata sau o salata de rosii cu ceapa sau garnitura de cartofi prajiti la cuptor.
Nota ... Zilele trecute frunzaream cartea "intelectuali la cratita" si mi-a venit pofta de o rulada pe care am vazut-o mai demult acolo, scrisa de dramaturgul Vlad Zografi, care a fost unul dintre multii intervievati.
Deci, am copiat reteta in minte si cum nu aveam in casa unele ingrediente m-am simtit libera sa aleg altceva (de altfel chiar dramaturgul spune printre altele.. ""dar puteti incerca si cu bacon Peace, cinstit""..... deci am inlocuit iambonul cu baconul.
Mancarea rezultata este delicioasa, putin cam grasa dar asta ii da savoare. a fost un succes la masa de azi. Deci pentru dramaturgul v. z. numai laude pentru reteta si multumiri pentru ca a impartasit cu noi amintiri frumoase pe langa reteta asta.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii