Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume

Ingrediente

  • 1 morcov
  • Pentru marinarea carnii:
  • 1 ratoi intreg cu ficat, inima si pipota
  • 250 ml apa
  • 250 ml vin
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa galbena
  • 4 fire de patrunjel
  • putin cimbru uscat
  • 1 lingura sare
  • Pentru umplut si servire:
  • 1 portocala
  • 2 mere
  • 2 crengute de rozmarin
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cepe galbene
  • 1 ardei Kapia
  • cateva frunze de telina
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Se pregateste de seara o marinada, amestecand intr-o cratita, apa, vinul, foile de dafin sfaramate, boabele de piper, uleiul, morcovul (curatat de coaja, spalat si feliat), ceapa (curatata de foi, spalata si feliata), patrunjelul (spalat si rupt), cimbrul si sarea. Se adauga si carnea (curatata si spalata) si se stropeste cu aceasta marinada. Se lasa la rece pana a doua zi. Carnea se mai intoarce de pe o parte pe cealalta, din cand in cand.
A doua zi, se pune ratoiul intr-o tava, impreuna cu marinada si se umple cu maruntaiele, morcovul si ceapa din marinada, o portocala (curatata de coaja) si doua mere (curatate de coaja si cotor si spalate).
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se coase ratoiul si se presara peste el frunzulitele de rozmarin. Se introduce tava la cuptor. Din cand in cand, carnea se intoarce de pe o parte pe alta. Intre timp, se pregatesc legumele.
Dovlecelul se curata de coaja, se spala si se feliaza.
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mari si se pun intr-un castron cu apa rece.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.
Ceapa rosie se curata de foi, se spala si se taie rondele, iar cea galbena julienne.
Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari.
Frunzele de telina se spala.
Dupa ce carnea s-a facut pe jumatate, se adauga toate legumele in tava, pe langa carne, se mai adauga apa, daca este necesar si se presara o lingurita de sare peste legume. Se introduce tava din nou la cuptor, pana cand totul este bine gatit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Tort cu crema de vanilie si capsuni
Bucataras.RO

Tort cu crema de vanilie si capsuni

Reteta de la pandispan este marca Eric Lanlard, o reteta simpla si extraordinar de gustoasa!

Tort cu crema de vanilie si capsuni
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti