Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume

Postat pe: 08-05-2017
(0)

Ingrediente

1 morcov
Pentru marinarea carnii:
1 ratoi intreg cu ficat, inima si pipota
250 ml apa
250 ml vin
2 foi de dafin
cateva boabe de piper
1 lingura ulei
1 ceapa galbena
4 fire de patrunjel
putin cimbru uscat
1 lingura sare
Pentru umplut si servire:
1 portocala
2 mere
2 crengute de rozmarin
1 dovlecel
2 cartofi
1 morcov
1 ceapa rosie
2 cepe galbene
1 ardei Kapia
cateva frunze de telina
sare
apa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

02h
Numar portii

PORȚII

8 portii
Se pregateste de seara o marinada, amestecand intr-o cratita, apa, vinul, foile de dafin sfaramate, boabele de piper, uleiul, morcovul (curatat de coaja, spalat si feliat), ceapa (curatata de foi, spalata si feliata), patrunjelul (spalat si rupt), cimbrul si sarea. Se adauga si carnea (curatata si spalata) si se stropeste cu aceasta marinada. Se lasa la rece pana a doua zi. Carnea se mai intoarce de pe o parte pe cealalta, din cand in cand.
A doua zi, se pune ratoiul intr-o tava, impreuna cu marinada si se umple cu maruntaiele, morcovul si ceapa din marinada, o portocala (curatata de coaja) si doua mere (curatate de coaja si cotor si spalate).
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se coase ratoiul si se presara peste el frunzulitele de rozmarin. Se introduce tava la cuptor. Din cand in cand, carnea se intoarce de pe o parte pe alta. Intre timp, se pregatesc legumele.
Dovlecelul se curata de coaja, se spala si se feliaza.
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mari si se pun intr-un castron cu apa rece.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.
Ceapa rosie se curata de foi, se spala si se taie rondele, iar cea galbena julienne.
Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari.
Frunzele de telina se spala.
Dupa ce carnea s-a facut pe jumatate, se adauga toate legumele in tava, pe langa carne, se mai adauga apa, daca este necesar si se presara o lingurita de sare peste legume. Se introduce tava din nou la cuptor, pana cand totul este bine gatit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume