Spalam si stergem pulpa, o dezosam, si o ajustam sa-i dam forma dreptunghiulara. Condimentam cu sare si piper.
Dupa ce am rumenit putin costita in putin ulei, dam jos de pe foc si adaugam ceapa, usturoiul, stafidele, oul, patrunjelul si nucile, supa concentrata. Amestecam bine.
Carnea pregatita ca mai sus se unge cu unt, peste care se pune umplutura. Rulam, legam cu ata alimentara si o punem intr-o tava imbracata cu staniol. Pentru aspect (si gust, chiar) se unge rulada cu boia de ardei. Se pun cateva bucatele de unt deasupra si se inveleste rulada cu staniolul.
Se pune in cuptorul incins si se lasa sa se coaca. Dupa vreo ora se indeparteaza staniolul de deasupra si se lasa sa se rumeneasca. Se incearca daca este gata cu o scobitoare lunga sau cu un cutit subtire: daca zeama nu are culoarea rosiatica, ci este limpede, rulada este gata.
Are un gust deosebit si este foarte aspectoasa!
Se serveste cu diverse garnituri.
Va recomand trandafirii din cartofi sau sfecla rosie caramelizata.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii