Pulpe de Curcan Umplute

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Pulpe de Curcan Umplute

Ingrediente

  • O pulpa mare de curcan
  • sare si piper
  • pentru umplutura (toate taiate fin):
  • o ceapa mai mica
  • vreo 50-100 g costita afumata
  • 3-4 catei de usturoi
  • o mana de stafide
  • 1 ou
  • cateva nuci (miezul)
  • 50 g unt (eu nu am avut de ajuns si am folosit crema de unt
  • tub)
  • o legatura de patrunjel
  • cimbru sau alte condimente dupa gust
  • 1/2 cub Galina Blanca

Mod de preparare

Spalam si stergem pulpa, o dezosam, si o ajustam sa-i dam forma dreptunghiulara. Condimentam cu sare si piper.

Dupa ce am rumenit putin costita in putin ulei, dam jos de pe foc si adaugam ceapa, usturoiul, stafidele, oul, patrunjelul si nucile, supa concentrata. Amestecam bine.

Carnea pregatita ca mai sus se unge cu unt, peste care se pune umplutura. Rulam, legam cu ata alimentara si o punem intr-o tava imbracata cu staniol. Pentru aspect (si gust, chiar) se unge rulada cu boia de ardei. Se pun cateva bucatele de unt deasupra si se inveleste rulada cu staniolul.

Se pune in cuptorul incins si se lasa sa se coaca. Dupa vreo ora se indeparteaza staniolul de deasupra si se lasa sa se rumeneasca. Se incearca daca este gata cu o scobitoare lunga sau cu un cutit subtire: daca zeama nu are culoarea rosiatica, ci este limpede, rulada este gata.

Are un gust deosebit si este foarte aspectoasa!
Se serveste cu diverse garnituri.
Va recomand trandafirii din cartofi sau sfecla rosie caramelizata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cartofi-evantai cu cascaval
4
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Placintele cu sunca de Praga si Emmental
Bucataras.RO

Placintele cu sunca de Praga si Emmental

Meniu copii Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Edith's Kitchen. Au fost foarte bune aceste placintele cu sunca de...

Placintele cu sunca de Praga si Emmental
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel