Pulpe de Curcan Umplute

Postat pe: 13-04-2009
(0)

Ingrediente

O pulpa mare de curcan
sare si piper
pentru umplutura (toate taiate fin):
o ceapa mai mica
vreo 50-100 g costita afumata
3-4 catei de usturoi
o mana de stafide
1 ou
cateva nuci (miezul)
50 g unt (eu nu am avut de ajuns si am folosit crema de unt
tub)
o legatura de patrunjel
cimbru sau alte condimente dupa gust
1/2 cub Galina Blanca

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Spalam si stergem pulpa, o dezosam, si o ajustam sa-i dam forma dreptunghiulara. Condimentam cu sare si piper.

Dupa ce am rumenit putin costita in putin ulei, dam jos de pe foc si adaugam ceapa, usturoiul, stafidele, oul, patrunjelul si nucile, supa concentrata. Amestecam bine.

Carnea pregatita ca mai sus se unge cu unt, peste care se pune umplutura. Rulam, legam cu ata alimentara si o punem intr-o tava imbracata cu staniol. Pentru aspect (si gust, chiar) se unge rulada cu boia de ardei. Se pun cateva bucatele de unt deasupra si se inveleste rulada cu staniolul.

Se pune in cuptorul incins si se lasa sa se coaca. Dupa vreo ora se indeparteaza staniolul de deasupra si se lasa sa se rumeneasca. Se incearca daca este gata cu o scobitoare lunga sau cu un cutit subtire: daca zeama nu are culoarea rosiatica, ci este limpede, rulada este gata.

Are un gust deosebit si este foarte aspectoasa!
Se serveste cu diverse garnituri.
Va recomand trandafirii din cartofi sau sfecla rosie caramelizata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pulpe de Curcan Umplute" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pulpe de Curcan Umplute