Spalam si stergem pulpa, o dezosam, si o ajustam sa-i dam forma dreptunghiulara. Condimentam cu sare si piper.
Dupa ce am rumenit putin costita in putin ulei, dam jos de pe foc si adaugam ceapa, usturoiul, stafidele, oul, patrunjelul si nucile, supa concentrata. Amestecam bine.
Carnea pregatita ca mai sus se unge cu unt, peste care se pune umplutura. Rulam, legam cu ata alimentara si o punem intr-o tava imbracata cu staniol. Pentru aspect (si gust, chiar) se unge rulada cu boia de ardei. Se pun cateva bucatele de unt deasupra si se inveleste rulada cu staniolul.
Se pune in cuptorul incins si se lasa sa se coaca. Dupa vreo ora se indeparteaza staniolul de deasupra si se lasa sa se rumeneasca. Se incearca daca este gata cu o scobitoare lunga sau cu un cutit subtire: daca zeama nu are culoarea rosiatica, ci este limpede, rulada este gata.
Are un gust deosebit si este foarte aspectoasa!
Se serveste cu diverse garnituri.
Va recomand trandafirii din cartofi sau sfecla rosie caramelizata.
Astazi va servesc cu un tort minunat cu capsuni! Ce poate fi mai bun in acest sezon? Este un tort simplu, cu o crema de...
Desert tort cu iaurt si capsuniPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii