Pulpa de curcan la cuptor cu portocala si lamaie

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

pt 4 persoane :
2 buc pulpa curcan (partea de jos)
2 buc ceapa
4-5 catei usturoi
100 ml ulei
boia, rozmarin, 1 foaie dafin
200 ml bulion
zeama de la 1/2 lamaie
zeama de la 2 potocale
250 ml supa de carne

Mod de preparare

Pulpele se taie felii de 2 cm cu os cu tot . Ceapa se taie marunt , usturoiul se piseaza. Se storc portocalele si lamaia.

Intr-o tigaie se incinge 100 ml ulei si se prajesc feliile de pulpa pe ambele parti . Se incalzeste cuptorul . Carnea dupa ce e prajita se sareaza si se pipereaza si se aseaza intr-un vas termorezistent .

In uleiul in care am prajit carnea calim ceapa taiata si usturoiul si apoi il turnam peste feliile de carne din vasul yena. Se presara cu boia , rozmarin, se adauga foaia de dafin . Se pune peste 200 ml bulion, zeama de portocale, de lamaie si 250 ml supa de carne si se da la cuptor ptr cca 50 minute.

La jumatea timpului de coacere se intorc feliile de carne si se lasa mai departe la cuptor pana bucatile de carne sunt frumos prajite.

Se serveste cu cartofi piure.

Ps. eu am pus in loc de 250 ml supa, 400 ml sa obtin mai mult sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pulpa de curcan la cuptor cu portocala si lamaie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

irinss
•  23.02.2010 16:59:14

super super buuuunnnn..am fakut reteta asta de fffff multe ori...o fak si in seara asta pt k am oaspeti la cina si imi place sa le ofer numai bunatati..k si reteta ta!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pulpa de curcan la cuptor cu portocala si lamaie