Pulpa de curcan la cuptor cu portocala si lamaie

Complexitate
redusa
Pulpa de curcan la cuptor cu portocala si lamaie

Ingrediente

  • pt 4 persoane :
  • 2 buc pulpa curcan (partea de jos)
  • 2 buc ceapa
  • 4-5 catei usturoi
  • 100 ml ulei
  • boia, rozmarin, 1 foaie dafin
  • 200 ml bulion
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • zeama de la 2 potocale
  • 250 ml supa de carne

Mod de preparare

Pulpele se taie felii de 2 cm cu os cu tot . Ceapa se taie marunt , usturoiul se piseaza. Se storc portocalele si lamaia.

Intr-o tigaie se incinge 100 ml ulei si se prajesc feliile de pulpa pe ambele parti . Se incalzeste cuptorul . Carnea dupa ce e prajita se sareaza si se pipereaza si se aseaza intr-un vas termorezistent .

In uleiul in care am prajit carnea calim ceapa taiata si usturoiul si apoi il turnam peste feliile de carne din vasul yena. Se presara cu boia , rozmarin, se adauga foaia de dafin . Se pune peste 200 ml bulion, zeama de portocale, de lamaie si 250 ml supa de carne si se da la cuptor ptr cca 50 minute.

La jumatea timpului de coacere se intorc feliile de carne si se lasa mai departe la cuptor pana bucatile de carne sunt frumos prajite.

Se serveste cu cartofi piure.

Ps. eu am pus in loc de 250 ml supa, 400 ml sa obtin mai mult sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Braduti dulci
2
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Piersici
3
Dulciuri

Piersici

Piersici
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Limoncello - Lichior din coaja de lamaie
Bucataras.RO

Limoncello - Lichior din coaja de lamaie

Lămâile sunt nelipsite din bucătăria mea. Lunile trecute, chiar am avut nevoie de multe lămâi, pentru sucuri,...

Limoncello - Lichior din coaja de lamaie
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post