Pulpa de curcan la cuptor cu portocala si lamaie

Complexitate
redusa
Pulpa de curcan la cuptor cu portocala si lamaie

Ingrediente

  • pt 4 persoane :
  • 2 buc pulpa curcan (partea de jos)
  • 2 buc ceapa
  • 4-5 catei usturoi
  • 100 ml ulei
  • boia, rozmarin, 1 foaie dafin
  • 200 ml bulion
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • zeama de la 2 potocale
  • 250 ml supa de carne

Mod de preparare

Pulpele se taie felii de 2 cm cu os cu tot . Ceapa se taie marunt , usturoiul se piseaza. Se storc portocalele si lamaia.

Intr-o tigaie se incinge 100 ml ulei si se prajesc feliile de pulpa pe ambele parti . Se incalzeste cuptorul . Carnea dupa ce e prajita se sareaza si se pipereaza si se aseaza intr-un vas termorezistent .

In uleiul in care am prajit carnea calim ceapa taiata si usturoiul si apoi il turnam peste feliile de carne din vasul yena. Se presara cu boia , rozmarin, se adauga foaia de dafin . Se pune peste 200 ml bulion, zeama de portocale, de lamaie si 250 ml supa de carne si se da la cuptor ptr cca 50 minute.

La jumatea timpului de coacere se intorc feliile de carne si se lasa mai departe la cuptor pana bucatile de carne sunt frumos prajite.

Se serveste cu cartofi piure.

Ps. eu am pus in loc de 250 ml supa, 400 ml sa obtin mai mult sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel
Salata Ruseasca
4
Aperitive

Salata Ruseasca

Salata Ruseasca
Supa de rosii cu ciuperci uscate
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu ciuperci uscate

Supa de rosii cu ciuperci uscate
Parteneri
Pascute cu branza
Bucataras.RO

Pascute cu branza

Pascute cu branza
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri