Pulpa de Curca Umpluta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pulpa de Curca Umpluta

Ingrediente

  • o pulpa superioara de curca
  • Umplutura:
  • 10 morcovi mici / baby (cit degetul de la mina era fiecare)
  • un pumn de nuci (miezul curatat si copt putin in cuptor)
  • vreo 2-3 linguri de stafide
  • sare

Mod de preparare

* Pulpa de curca e mai mica decit cea de curcan, cred ca are vreo 400 gr cu tot cu os.

Dezosam pulpa de curca, dupa ce am curata bine pielea de eventuale pene, parpalita putin la flacara si spalata bine.

O taiem cu cutitul ca sa o desfacem mai bine si sa rezulte un strat de carne destul de uniform.

Radem sau mixam la robot morcovii si nucile, amestecam in castron cu stafidele (le puteti tine in putina apa calda inainte) si adaugati sare. Amestecati bine si asezati umplutura pe carne,

Rulati si legati cu sfoara de bucatarie. Eu mai intii am prins ruloul cu niste scobitori (daca aveti de metal sunt mai bune) si apoi am legat cu sfoara si cind era legat am scos scobitorile. Carnea e mai franjurata pe margini, deci e mai greu de legat.

Puneti ruloul in tava cu 1-2 linguri de apa si introduceti in cuptorul gata incalzit la cca 200C.

Coaceti pina cind se rumeneste frumos. Mai adaugati din zeama pe care o lasa in tava cu lingura deasupra din cind in cind..

Lasati sa se raceasca putin si apoi taiati felii.
Note:
1. 1-2 linguri de parmezan ras ar merge de minune in umplutura sau poate chiar morcovii rasi si inabusiti cu putina ceapa. Eu nu am pus si umplutura rezulta usor sfarimicioasa.

2. Daca nu vreti sa pastrati pielea nici macar pentru gatit (e singura parte grasa de la curca) atunci puteti sa inveliti pulpa dezosata si fara piele in felii de sunca/ bacon

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Reteta de prajitura Ole-Gabi
Bucataras.RO

Reteta de prajitura Ole-Gabi

Ole si cam atat, e foarte gustoasa, iar pentru cei care ''nici usturoi n-au mancat si nici gura nu le miroase'' se pot abtine...

Reteta de prajitura Ole-Gabi
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti