Pulpa de Curca Umpluta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pulpa de Curca Umpluta

Ingrediente

  • o pulpa superioara de curca
  • Umplutura:
  • 10 morcovi mici / baby (cit degetul de la mina era fiecare)
  • un pumn de nuci (miezul curatat si copt putin in cuptor)
  • vreo 2-3 linguri de stafide
  • sare

Mod de preparare

* Pulpa de curca e mai mica decit cea de curcan, cred ca are vreo 400 gr cu tot cu os.

Dezosam pulpa de curca, dupa ce am curata bine pielea de eventuale pene, parpalita putin la flacara si spalata bine.

O taiem cu cutitul ca sa o desfacem mai bine si sa rezulte un strat de carne destul de uniform.

Radem sau mixam la robot morcovii si nucile, amestecam in castron cu stafidele (le puteti tine in putina apa calda inainte) si adaugati sare. Amestecati bine si asezati umplutura pe carne,

Rulati si legati cu sfoara de bucatarie. Eu mai intii am prins ruloul cu niste scobitori (daca aveti de metal sunt mai bune) si apoi am legat cu sfoara si cind era legat am scos scobitorile. Carnea e mai franjurata pe margini, deci e mai greu de legat.

Puneti ruloul in tava cu 1-2 linguri de apa si introduceti in cuptorul gata incalzit la cca 200C.

Coaceti pina cind se rumeneste frumos. Mai adaugati din zeama pe care o lasa in tava cu lingura deasupra din cind in cind..

Lasati sa se raceasca putin si apoi taiati felii.
Note:
1. 1-2 linguri de parmezan ras ar merge de minune in umplutura sau poate chiar morcovii rasi si inabusiti cu putina ceapa. Eu nu am pus si umplutura rezulta usor sfarimicioasa.

2. Daca nu vreti sa pastrati pielea nici macar pentru gatit (e singura parte grasa de la curca) atunci puteti sa inveliti pulpa dezosata si fara piele in felii de sunca/ bacon

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia