Pui Marinat cu Tandoori

Complexitate
redusa
Pui Marinat cu Tandoori

Ingrediente

  • 1 ceapa taiata bucati mari
  • 1 lingurita garam masala
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1/4 lingurita sare de mare fina
  • 1 lingurita paprika dulce
  • un praf mic de cayenne (ajustati dupa gust)
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 10 g ghimbir curatit
  • un praf mic de sofran
  • 4 pulpe cu spate (puteti folosi si alte bucati de pui dupa plac, doar sa ajustati timpul de coacere)

Mod de preparare

Intr-un blender puneti toate ingredientele in afara de pui si pulsati pana obtineti o pasta fina. Impungeti de cateva ori bucatile de pui cu un cutit sau o furculita apoi puneti acestea intr-o punga. Transferati pasta din blender, sigilati punga apoi masati usor bucatile de pui astfel sa fie unse bine.

Tineti la rece cel putin 3 ore.

Incalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Intindeti o folie de aluminiu intr-o tava si ungeti cu putin ulei de masline. Asezati bucatile de pui si tineti la cuptor intre 20-25 de minute. Lasati sa se raceasca cel putin 5 minute inainte de a servi.

Serviti cu salata sau cu o garnitura aleasa.

Portii: 4

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc