Ingrediente
● 600g carne de porc |
● 3 mere golden |
● unt |
● 4 crengute de rozmarin |
● 250ml vin rosu sec |
● 100ml vin alb sec |
● 100ml apa |
● 1 ceapa |
● coaja rasa de la o lamaie |
● ulei de masline |
● sare |
● piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
40min
Prima data se pregateste sosul de vin.
Intr-o craticioara se pune vinul rosu, coaja rasa de la o lamaie, 2 crengute de rozmarin, sare, piper si ceapa, ceapa care a fost inainte taiata marunt. Se lasa sosul la fiert, pana scade considerabil, dupa care se pune o bucatica de unt (cca. 25g) si se amesteca. Sosul se strecoara si se lasa la racit.
Dupa ce sosul e gata, se poate pregatii carnea.
Asadar, intr-o tigaie, se pune putin ulei de masline, 2 crengute de rozmarin si carnea de porc, taiata bucati. Carnea se lasa la prajit pe o parte si alta, dupa care se pune 150 ml apa.
Se lasa la fiert, pana apa scade complet, iar carnea s-a prajit uniform pe ambele parti. In cazul in care carnea nu e moale, dupa cei 150ml apa de apa, se mai poate adauga apa si se mai poate lasa la fiert, pana e moale.
Apoi, se pregatesc merele. Asadar, merele se curata, se taie cuburi si se pun intr-o craticioara cu putin unt si sare. Se lasa la prajit o idee, dupa care se sting cu vinul alb. Se lasa pe foc, pana scade vinul, apoi se pot servi.
Carnea de porc, cu sosul de vin si merele, se pot servii imediat... sunt nemaipomenite, putin caldute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Porc cu Sos de Vin" nu uita sa ii faci un review.
Intr-o craticioara se pune vinul rosu, coaja rasa de la o lamaie, 2 crengute de rozmarin, sare, piper si ceapa, ceapa care a fost inainte taiata marunt. Se lasa sosul la fiert, pana scade considerabil, dupa care se pune o bucatica de unt (cca. 25g) si se amesteca. Sosul se strecoara si se lasa la racit.
Dupa ce sosul e gata, se poate pregatii carnea.
Asadar, intr-o tigaie, se pune putin ulei de masline, 2 crengute de rozmarin si carnea de porc, taiata bucati. Carnea se lasa la prajit pe o parte si alta, dupa care se pune 150 ml apa.
Se lasa la fiert, pana apa scade complet, iar carnea s-a prajit uniform pe ambele parti. In cazul in care carnea nu e moale, dupa cei 150ml apa de apa, se mai poate adauga apa si se mai poate lasa la fiert, pana e moale.
Apoi, se pregatesc merele. Asadar, merele se curata, se taie cuburi si se pun intr-o craticioara cu putin unt si sare. Se lasa la prajit o idee, dupa care se sting cu vinul alb. Se lasa pe foc, pana scade vinul, apoi se pot servi.
Carnea de porc, cu sosul de vin si merele, se pot servii imediat... sunt nemaipomenite, putin caldute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Porc cu Sos de Vin" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany