Pastrama de Oaie

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Una singura oaie
  • 2kg de usturoi
  • cimbru
  • busuioc
  • foi de dafin
  • sare
  • vin rosu 3 litri

Mod de preparare

Usturoiul curatat si pisat fara sare, nu facem economie deoarece aroma finala va fi conditionata de cantitatea de usturoi. In alt vas punem sare, cimbru, busuioc si foi de dafin rupte marunt si le amestecam.

Noatina o aruncam pe masa, indepartam capul, picioarele dupa care cu un cutit destul de bun procedam la scoaterea carnii intreaga de pe oase. Este greu dar toata maiestria aici se vede.
Patura de carne trebuie intinsa foarte bine pe masa si crestata unde este carnea mai groasa.

Presaram din belsug cu usturoi si sare amestecata cu condimente. O rulam cu mare atentyie, strangem si capetele. Dupa rulare o legam cu o sfoara si o asezam intro oala mare si adanca. O presam bine la fundul oalei si acoperim totul cu un vin de buturuga rosu si plin de pelin.

La fel procedam si in cazul in care transam carneafelii, felii. Fara gol de aer la asezat in oala si timp de 14 zile se va pastra in oala acoperita la loc rece. Dupa 14 zile se scoate de la bait se intinde pe masa, se proportioneaza, se agata cu carlige la vant pana la doua zile.

Urmatorul drum este catre gratar, catre loc de depozitare sau catre afumatoare
Poate ar fi trebuit un comentariu dar nu spun decat pastrama de oaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa