Pastrama de Oaie

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Una singura oaie
  • 2kg de usturoi
  • cimbru
  • busuioc
  • foi de dafin
  • sare
  • vin rosu 3 litri

Mod de preparare

Usturoiul curatat si pisat fara sare, nu facem economie deoarece aroma finala va fi conditionata de cantitatea de usturoi. In alt vas punem sare, cimbru, busuioc si foi de dafin rupte marunt si le amestecam.

Noatina o aruncam pe masa, indepartam capul, picioarele dupa care cu un cutit destul de bun procedam la scoaterea carnii intreaga de pe oase. Este greu dar toata maiestria aici se vede.
Patura de carne trebuie intinsa foarte bine pe masa si crestata unde este carnea mai groasa.

Presaram din belsug cu usturoi si sare amestecata cu condimente. O rulam cu mare atentyie, strangem si capetele. Dupa rulare o legam cu o sfoara si o asezam intro oala mare si adanca. O presam bine la fundul oalei si acoperim totul cu un vin de buturuga rosu si plin de pelin.

La fel procedam si in cazul in care transam carneafelii, felii. Fara gol de aer la asezat in oala si timp de 14 zile se va pastra in oala acoperita la loc rece. Dupa 14 zile se scoate de la bait se intinde pe masa, se proportioneaza, se agata cu carlige la vant pana la doua zile.

Urmatorul drum este catre gratar, catre loc de depozitare sau catre afumatoare
Poate ar fi trebuit un comentariu dar nu spun decat pastrama de oaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
3
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Gogosari in Sos de Mustar
5
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Parteneri
Prăjitură cu fructul dragonului
Bucataras.RO

Prăjitură cu fructul dragonului

Este pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...

Prăjitură cu fructul dragonului
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute