Pastrama de Oaie

Postat pe: 06-02-2013
(2)

Ingrediente

Una singura oaie
2kg de usturoi
cimbru
busuioc
foi de dafin
sare
vin rosu 3 litri

Mod de preparare

Usturoiul curatat si pisat fara sare, nu facem economie deoarece aroma finala va fi conditionata de cantitatea de usturoi. In alt vas punem sare, cimbru, busuioc si foi de dafin rupte marunt si le amestecam.

Noatina o aruncam pe masa, indepartam capul, picioarele dupa care cu un cutit destul de bun procedam la scoaterea carnii intreaga de pe oase. Este greu dar toata maiestria aici se vede.
Patura de carne trebuie intinsa foarte bine pe masa si crestata unde este carnea mai groasa.

Presaram din belsug cu usturoi si sare amestecata cu condimente. O rulam cu mare atentyie, strangem si capetele. Dupa rulare o legam cu o sfoara si o asezam intro oala mare si adanca. O presam bine la fundul oalei si acoperim totul cu un vin de buturuga rosu si plin de pelin.

La fel procedam si in cazul in care transam carneafelii, felii. Fara gol de aer la asezat in oala si timp de 14 zile se va pastra in oala acoperita la loc rece. Dupa 14 zile se scoate de la bait se intinde pe masa, se proportioneaza, se agata cu carlige la vant pana la doua zile.

Urmatorul drum este catre gratar, catre loc de depozitare sau catre afumatoare
Poate ar fi trebuit un comentariu dar nu spun decat pastrama de oaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pastrama de Oaie" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
vin

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

andman2413
•  25.03.2013 11:49:11

Vindem Cârnații de Plescoi si pastrama de oaie de Plescoi semiafumate care se fac numai pe comanda si sunt adușe direct de la producător, din Pleșcoi, județul Buzău ( sunt 100% naturali ).Detalii pe www.carnatiplescoi.ro

danielcozma391
•  06.02.2013 11:37:12

Te duci la macelarie?PASTRAMA.
Te duci in obor sau targ? PASTRAMA.
Te duci la mustarie>?PASTRAMA.
Te duci la un gratar?? PASTRAMA.
Te-ai apucat de un chef si nu ai PASTRAMA???????????

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pastrama de Oaie