Usturoiul curatat si pisat fara sare, nu facem economie deoarece aroma finala va fi conditionata de cantitatea de usturoi. In alt vas punem sare, cimbru, busuioc si foi de dafin rupte marunt si le amestecam.
Noatina o aruncam pe masa, indepartam capul, picioarele dupa care cu un cutit destul de bun procedam la scoaterea carnii intreaga de pe oase. Este greu dar toata maiestria aici se vede.
Patura de carne trebuie intinsa foarte bine pe masa si crestata unde este carnea mai groasa.
Presaram din belsug cu usturoi si sare amestecata cu condimente. O rulam cu mare atentyie, strangem si capetele. Dupa rulare o legam cu o sfoara si o asezam intro oala mare si adanca. O presam bine la fundul oalei si acoperim totul cu un vin de buturuga rosu si plin de pelin.
La fel procedam si in cazul in care transam carneafelii, felii. Fara gol de aer la asezat in oala si timp de 14 zile se va pastra in oala acoperita la loc rece. Dupa 14 zile se scoate de la bait se intinde pe masa, se proportioneaza, se agata cu carlige la vant pana la doua zile.
Urmatorul drum este catre gratar, catre loc de depozitare sau catre afumatoare
Poate ar fi trebuit un comentariu dar nu spun decat pastrama de oaie.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii