Pastrama de Oaie

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Una singura oaie
  • 2kg de usturoi
  • cimbru
  • busuioc
  • foi de dafin
  • sare
  • vin rosu 3 litri

Mod de preparare

Usturoiul curatat si pisat fara sare, nu facem economie deoarece aroma finala va fi conditionata de cantitatea de usturoi. In alt vas punem sare, cimbru, busuioc si foi de dafin rupte marunt si le amestecam.

Noatina o aruncam pe masa, indepartam capul, picioarele dupa care cu un cutit destul de bun procedam la scoaterea carnii intreaga de pe oase. Este greu dar toata maiestria aici se vede.
Patura de carne trebuie intinsa foarte bine pe masa si crestata unde este carnea mai groasa.

Presaram din belsug cu usturoi si sare amestecata cu condimente. O rulam cu mare atentyie, strangem si capetele. Dupa rulare o legam cu o sfoara si o asezam intro oala mare si adanca. O presam bine la fundul oalei si acoperim totul cu un vin de buturuga rosu si plin de pelin.

La fel procedam si in cazul in care transam carneafelii, felii. Fara gol de aer la asezat in oala si timp de 14 zile se va pastra in oala acoperita la loc rece. Dupa 14 zile se scoate de la bait se intinde pe masa, se proportioneaza, se agata cu carlige la vant pana la doua zile.

Urmatorul drum este catre gratar, catre loc de depozitare sau catre afumatoare
Poate ar fi trebuit un comentariu dar nu spun decat pastrama de oaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
3
Dulciuri

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Fursecuri cu merisoare
4
Dulciuri

Fursecuri cu merisoare

Fursecuri cu merisoare
Spirale cu nuca din aluat cu urda
5
Dulciuri

Spirale cu nuca din aluat cu urda

Spirale cu nuca din aluat cu urda
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa