Friptura de strut cu portocale, coriandru si dulceata de coacaze

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 Steakuri de strut
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 pahar de vin rosu
  • 1 portocala, rasa si stoarsa
  • 1 lingura de dulceata de coacaze
  • Frunze de coriandru pentru ornare
  • Sare si piper

Mod de preparare

Incalziti un pic uleiul intr-o tigaie. Prajiti fripturile de strut de doua ori pe fiecare parte, nu mai mult de 4 min pe fiecare parte. Scoateti carnea si lasati tigaia calda, turnati apoi vinul, sucul de portocala, coaja de portocala, frunzele de coriandru si dulceata de coacaze. Fierbeti pana cand sosul devine consistent. Se adauga sare si piper dupa gust.
La friptura se adauga sosul preparat, se orneaza cu frunze de coriandru si se serveste cu garnitura de piuree de legume.

Sugestie de garnitura – Piure de legume
2 cartofi
2 morcovi
2 bucati de pastarnac
25 g unt
2 linguri de smantana

Se fierb cartofii, morcovii si pastarnacul dupa care se paseaza, adaugand untul. La sfarsit se adauga smantana si se omogenizaza.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Tarta frangipane cu pere
2
Dulciuri

Tarta frangipane cu pere

Tarta frangipane cu pere
Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac
3
Aperitive

Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac

Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac
Drob de pui
4
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Foi Lica cu nuca
5
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Parteneri
Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor
Bucataras.RO

Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor

De cateva zile tot imi statea gandul la un preparat de genul acesta. Nu am gasit nici o reteta exact cum imi doream eu, asa...

Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri