Friptura de Porc cu Cartofi (Cuptor CH)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Friptura de Porc cu Cartofi (Cuptor CH)

Ingrediente

  • Carne de porc (pulpa, cotlet - preferabil cu os)
  • Usturoi
  • Slaninuta afumata
  • Rosii uscate
  • Orice va trece prin cap pt impanare Cartofi
  • Sare
  • piper
  • Salvie sau rozmarin (ce va place pe cartofi)

Mod de preparare

Crestam partea cu grasime a carnii (romburi sau patratele) atat cat sa incapa fara durere ingredientele cu care vrem sa impanam; ocolim astfel cu strasnicie procesul greoi de impanare si obtinem o forma finala a friturii foarte interesanta.

Saram, piperam bine de tot, pe toate partile si inciziile.
Impanam: primul este usturoiul feliat subtirel apoi tot restul, care va feri ca usturoiul sa fie atins direct la frigere si sa devina amar. Daca nu e grasa carnea, acoperiti crestaturile cu fasioare de slanina afumata (ori bacon).

Curatim cartofii, ii taiem cum dorim dar bucatile sa fie aproximativ de aceeasi marime. Presaram salvie sau rozmarin, saram, le dam un pic de ulei pe fata si-i punem in tava cuptorului.

Deschidem capacul cuptorului, punem o cana de apa in vasul de sticla, asezam grila scunda, pe ea tava cu cartofi si la sfarsit grila inalta pe care asezam carnea.

Setam cuptorul: temp. 250 grade C, timp o ora.

Dupa o jumatate de ora intoarcem carnea si pe partea cealalta.
Dupa o ora, ceasul se opreste, cuptorul clopotzeste si noi il repornim, pt inca o jumatate de ora la 170 grade. Cui ii place carnea medium rare poate sari peste etapa asta.

Economisim f. mult timp - putem face orice - nu tre sa stam pe langa el sa supraveghem mersul lucrurilor; putem sa mai tragem un ochi din cand in cand, dar nu-i musai: el isi vede de treaba fara noi!

Mai sacrificam un picut de timp pt o salata...


Singura mentiune notabila este ca se poate prepara carnea scoasa direct din congelator (cum a fost cazul meu) o sarati bine si se inmoaie suprafata carnii; daca aveti un cutit bun, crestarea e floare la ureche pe langa clasicul mod de impanare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Papricas de Cartofi cu Pui
4
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Desert prajitura cu mere si bezea
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere si bezea

Mie intotdeauna mi-a placut combinatia de mere si scortisoara, parca aduce a toamna, a ploaie si vreme rece. Ce-ar fi sa ne...

Desert prajitura cu mere si bezea
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia