Friptura de miel la cuptor

Portii
4
Timp pregatire
270 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel la cuptor

Ingrediente

  • 1 pulpa de miel
  • 250 ml vin alb
  • sare, piper, boia
  • condimente Kotanyi pentru friptura de miel
  • cateva boabe de piper mozaic
  • frunzulite de menta proaspata
  • frunzulite de oregano proaspat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 3 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 kg cartofi noi
  • sare
  • verdeturi Kotanyi pentru cartofi
  • patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

Se spala bine pulpa de miel, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se presara peste pulpa sare, piper si condimente pentru friptura.
Intr-un bol, se prepara marinada. Se pune vinul, se amesteca cu boiaua, se adauga piperul boabe, frunzele de menta si oregano si se introduce pulpa in aceasta marinada. Se acopera bolul si se da la rece peste noapte, de preferinta.
Intr-o tava, se pune uleiul, se asaza pulpa si se toarna marinada in tava. Se acopera si se da la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C. Dupa 15-20 de minute, se scoate tava si se adauga morcovul curatat si taiat rondele, ceapa si usturoiul. Se acopera tava si se da din nou la cuptor. Se scoate din cand in cand, si se stropeste carnea cu sosul din tava. Cand intra usor furculita in carne, inseamna ca este gata.
Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata, se taie apoi in patru si se pun intr-un vas de yena uns cu ulei, se condimenteaza cu sare si verdeturi pentru cartofi si se dau la cuptor. Dupa cca. 20 de minute, se scot si se servesc alaturi de friptura de miel.
Pofta buna sa aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia