Friptura de miel la cuptor

Postat pe: 17-04-2017
(0)

Ingrediente

1 pulpa de miel
250 ml vin alb
sare, piper, boia
condimente Kotanyi pentru friptura de miel
cateva boabe de piper mozaic
frunzulite de menta proaspata
frunzulite de oregano proaspat
1 morcov
1 ceapa
3 catei de usturoi
3 lg ulei de floarea soarelui
1 kg cartofi noi
sare
verdeturi Kotanyi pentru cartofi
patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

04h:30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h:30min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Se spala bine pulpa de miel, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se presara peste pulpa sare, piper si condimente pentru friptura.
Intr-un bol, se prepara marinada. Se pune vinul, se amesteca cu boiaua, se adauga piperul boabe, frunzele de menta si oregano si se introduce pulpa in aceasta marinada. Se acopera bolul si se da la rece peste noapte, de preferinta.
Intr-o tava, se pune uleiul, se asaza pulpa si se toarna marinada in tava. Se acopera si se da la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C. Dupa 15-20 de minute, se scoate tava si se adauga morcovul curatat si taiat rondele, ceapa si usturoiul. Se acopera tava si se da din nou la cuptor. Se scoate din cand in cand, si se stropeste carnea cu sosul din tava. Cand intra usor furculita in carne, inseamna ca este gata.
Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata, se taie apoi in patru si se pun intr-un vas de yena uns cu ulei, se condimenteaza cu sare si verdeturi pentru cartofi si se dau la cuptor. Dupa cca. 20 de minute, se scot si se servesc alaturi de friptura de miel.
Pofta buna sa aveti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura de miel la cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de miel la cuptor