Ingrediente
● 500 g ficat de porc |
● piper |
● sare |
● 1 lingura faina |
● 1,5 linguri unt sau untura |
● lapte |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Ficatul de porc care urmeaza sa fie prajit nu trebuie spalat. El se tine timp de 15 min in lapte, cat sa-l acopere, apoi se usuca bine cu un servet absorbant.
Se taie in bucati de aceeasi grosime pentru ca la prajit sa se faca deodata. Se presara cu piper si se trece prin faina, apoi se prajeste in grasimea bine incinsa, cate 5- 10 min pe fiecare parte. Cand se intoarce nu trebuie intepat cu furculita, ca sa nu se scurga zeama din interior. Ficatul prajit prea tare isi pierde gustul. Cu cat se tine mai mult pe foc, cu atat devine mai tare si mai putin gustos.
Se sareaza abia la sfarsit, sau cel mai bine, cand se consuma. Se serveste imediat, pe platou sau farfurie incalzita, simplu sau cu garnitura de legume, orez, cartofi, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ficat de Porc Prajit, la Tigaie" nu uita sa ii faci un review.
Se taie in bucati de aceeasi grosime pentru ca la prajit sa se faca deodata. Se presara cu piper si se trece prin faina, apoi se prajeste in grasimea bine incinsa, cate 5- 10 min pe fiecare parte. Cand se intoarce nu trebuie intepat cu furculita, ca sa nu se scurga zeama din interior. Ficatul prajit prea tare isi pierde gustul. Cu cat se tine mai mult pe foc, cu atat devine mai tare si mai putin gustos.
Se sareaza abia la sfarsit, sau cel mai bine, cand se consuma. Se serveste imediat, pe platou sau farfurie incalzita, simplu sau cu garnitura de legume, orez, cartofi, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ficat de Porc Prajit, la Tigaie" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
d_dana_a
• 22.03.2013 20:08:33
Am preparat si eu ficatul de porc dupa aceasta reteta si a fost foarte gustos...
Multumesc mult pentru reteta ...
lucia_bp
• 29.03.2011 19:35:46
Danielg, prin cateva cuvinte scrise mi te-ai dezvaluit putin si, sper sa nu gresesc, dar am in fata un interlocutor pasionat si priceput in ale bucatariei.
Succes si te astept cu comentarii !
lucia_bp
• 29.03.2011 19:31:39
Jasper, sigur vei avea in farfurie acelasi ficat prajit ca si al meu daca respecti ceea ce am scris in reteta.
Succes !!!
danielg
• 29.03.2011 18:05:48
... "ficat cu ceapa"reteta mai mult engleazca,asta trebuie discutata.Eu sper sa le pun toate launloc si sa fac niste ficat la tava cumsecade asa cum e reteta ta.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 24.03.2013 09:04:44
Cu multa placere, D_dana_a.