Costita de Porc Marinata, la Cuptor

Complexitate
redusa
Costita de Porc Marinata, la Cuptor

Ingrediente

  • Pentru costita:
  • -2 kg costita proaspata de porc, cat mai slaba
  • -bere, cat sa acopere costitele puse intr-un vas sau 1/2 bere + 1/2 apa
  • -2 frunze de dafin
  • -1 lingurita boabe de piper
  • -1/2 lingurita cimbru proaspat sau 1/4 lingurita cimbru uscat
  • -sare
  • Marinada:
  • -500 ml suc de rosii
  • -200 ml ulei de masline
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -1 lingura mustar
  • -2- 4 linguri otet balsamic, rosu
  • -5 catei de usturoi, zdrobiti
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -1 lingura paprika / boia dulce
  • -200 ml vin rosu

Mod de preparare

Spalati costita si puneti-o intr-o oala. Turnati peste ea bere cat sa o acopere (puteti pune ½ bere si ½ apa). Adaugati frunzele de dafin maruntite, cimbrul, boabele de piper si putina sare.

Puneti vasul la fiert, acoperit, la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi dati focul mic si lasati cca 90 min sau pana ce costita este facuta, dar carnea este inca ferma. Scoateti din vas, lasati la scurs si racit.

Intre timp, amestecati ingredientele pentru marinada si omogenizati bine. Turnati peste costita racita pusa intr-un vas incapator si dati la frigider pana a doua zi.

Captusiti cu folie de aluminiu o tava prevazuta cu un gratar* , inclusiv peretii laterali (folia de aluminiu va reflecta caldura pe carne si nu mai sunteti nevoiti sa intoarceti carnea in timpul gatirii, iar acesta se va coace / frige uniform).

Portionati costita scoasa din marinada, asezati bucatile pe gratarul tavii si turnati peste ele marinada.

Dati la cuptorul incins pentru cca 50- 60 min, la 160 grade sau pana ce carnea este facuta, marinada scazuta si costitele frumos rumenite.

Serviti cat sunt calde langa garnitura si salata / muratura preferata.

* Daca nu aveti tava prevazuta cu gratar, puneti carnea pe gratarul aragazului si asezati dedesupt o tava in care turnati 2 cani cu apa.
Marinate indelung sau fierte inainte, costitele sunt cu adevarat delicioase, in special pentru modul in care osul conduce caldura prin interiorul fiecarei bucati de carne, impanata cu dungi de grasime.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada de Biscuiti (de Post)
1
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert prajitura Raffaello
Bucataras.RO

Desert prajitura Raffaello

De mult timp imi doream sa fac si o prajitura Raffaello. Pentru ca facusem tort si ne-a placut foarte...

Desert prajitura Raffaello
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola