Ciolanul il taiem felii, il frecam din abundenta cu sare si pe uleiul incins il prajim pe toate partile. Dupa ce l-am prajit il scoatem deoparte si pe uleiul ramas calim ceapa taiata marunt si usturoiul maruntit.
Tragem deoparte vasul dupa ce ceapa s-a calit, adaugam 1 lingurita boia, 1 lingurita chimen macinat, si 1/2 lingurita piper macinat. Amestecam apoi adaugam inapoi bucatile de ciolan prajit. Turnam peste totul circa 1 l supa (sau apa) si punem vasul acoperit cu un capac la cuptorul incalzit din timp unde il vom lasa pana bucatile de ciolan sunt moi ( eu am lasat la cuptor circa 1 ora). Daca mai e nevoie de apa sau supa mai adaugam pana ciolanele devin moi. I
n momentul in care furculita patrunde usor in bucatile de carne adaugam varza murata spalata in prealabil in apa rece, adaugam un pic de apa ( supa ) daca mai e necesar si punem inapoi la cuptor pana se inmoaie si aceasta. Intr-un vas se amesteca 400 gr smantana cu 1 lingura faina si legatura de marar tocat marunt si acestea se adauga la ciolanul cu varza.
Se amesteca si se da la cuptor sa mai dea 2 - 3 clocote.
Se serveste fierbinte, eventual cu un surplus de smantana.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii