Ingrediente
● 1 ciolan crud mai mare (daca suntem mai numerosi folosim mai multe ciolane) |
● 3 bucati ceapa |
● 100 gr untura (150 ml ulei) |
● 4-5 catei usturoi |
● sare |
● 1 lingurita boia dulce |
● 1 lingurita chimen macinat |
● 1/2 lingurita piper macinat |
● 1 lingura faina |
● 400 gr smantana |
● 1 legatura marar verde (eu am folosit marar uscat) |
● 1 kg varza murata marunta |
● 1-15 l supa carne (sau apa daca nu aveti supa) |
Mod de preparare
Ciolanul il taiem felii, il frecam din abundenta cu sare si pe uleiul incins il prajim pe toate partile. Dupa ce l-am prajit il scoatem deoparte si pe uleiul ramas calim ceapa taiata marunt si usturoiul maruntit.
Tragem deoparte vasul dupa ce ceapa s-a calit, adaugam 1 lingurita boia, 1 lingurita chimen macinat, si 1/2 lingurita piper macinat. Amestecam apoi adaugam inapoi bucatile de ciolan prajit. Turnam peste totul circa 1 l supa (sau apa) si punem vasul acoperit cu un capac la cuptorul incalzit din timp unde il vom lasa pana bucatile de ciolan sunt moi ( eu am lasat la cuptor circa 1 ora). Daca mai e nevoie de apa sau supa mai adaugam pana ciolanele devin moi. I
n momentul in care furculita patrunde usor in bucatile de carne adaugam varza murata spalata in prealabil in apa rece, adaugam un pic de apa ( supa ) daca mai e necesar si punem inapoi la cuptor pana se inmoaie si aceasta. Intr-un vas se amesteca 400 gr smantana cu 1 lingura faina si legatura de marar tocat marunt si acestea se adauga la ciolanul cu varza.
Se amesteca si se da la cuptor sa mai dea 2 - 3 clocote.
Se serveste fierbinte, eventual cu un surplus de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciolan cu Varza Murata (Ciolan Secuiesc)" nu uita sa ii faci un review.
Tragem deoparte vasul dupa ce ceapa s-a calit, adaugam 1 lingurita boia, 1 lingurita chimen macinat, si 1/2 lingurita piper macinat. Amestecam apoi adaugam inapoi bucatile de ciolan prajit. Turnam peste totul circa 1 l supa (sau apa) si punem vasul acoperit cu un capac la cuptorul incalzit din timp unde il vom lasa pana bucatile de ciolan sunt moi ( eu am lasat la cuptor circa 1 ora). Daca mai e nevoie de apa sau supa mai adaugam pana ciolanele devin moi. I
n momentul in care furculita patrunde usor in bucatile de carne adaugam varza murata spalata in prealabil in apa rece, adaugam un pic de apa ( supa ) daca mai e necesar si punem inapoi la cuptor pana se inmoaie si aceasta. Intr-un vas se amesteca 400 gr smantana cu 1 lingura faina si legatura de marar tocat marunt si acestea se adauga la ciolanul cu varza.
Se amesteca si se da la cuptor sa mai dea 2 - 3 clocote.
Se serveste fierbinte, eventual cu un surplus de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciolan cu Varza Murata (Ciolan Secuiesc)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany