Aripioare pe Pat de Cartofi

Complexitate
redusa
Aripioare pe Pat de Cartofi

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • aripioare pui
  • cartofi
  • mujdei usturoi
  • 50 - 100 ml vin alb demisec
  • maghiran
  • sare
  • untura sau ulei
  • o tava mai adanca (eu am folosit o tava cu L=30 cm si l = 20 cm )

Mod de preparare

Preparare :

Mai intai curatam cartofii, ii spalam si ii taiem rondele cu grosime de circa 0.5 cm. Intr-o tava mai adanca punem cele 3 linguri untura (sau circa 150 ml ulei), asezam peste cartofii taiati (cartofi puteti pune mai multi sau mai putin decat e scris in reteta, in functie de marimea tavii folosite si a cantitatii de aripioare folosite).

Facem din 3 catei de usturoi un mujdei simplu (usturoiul pisat impreuna cu 1 lingurita rasa sare, frecam cu putin ulei pana spumeaza apoi adaugam apa circa 100 ml).

Aripioarele le curatam, spalam si apoi le condimentam cu sare din abundenta. Le asezam si pe ele in tava deasupra cartofilor. Presaram carnea cu maghiran, turnam peste 50 ml vin alb demisec (daca tava e mai mare puteti pune 100 ml vin), cu 5-6 linguri mujdei stropim carnea mai punem circa 200 ml apa peste carne si cartofi, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit. O lasam la copt circa 20 minute acoperita cu folie, dupa care luam folia si lasam mai departe la copt pana carnita se rumeneste frumos impreuna cu cartofii.

Cine doreste poate servi fripturica cu un surplus de mujdei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere posate in vin

Pere posate in vin

Pere posate in vin
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci