Aripioare de pui lipicioase

Postat pe: 07-02-2017
(0)

Ingrediente

1 kg aripioare de pui
1 ceasca ketchup
1 ceasca miere
1 ceasca sos soia light (mai putin sarat)
Piper mozaic
1 lingurita boia afumata (Pimenton)
Coaja rasa de la o lamaie
1 catel de usturoi
2 linguri susan negru
½ ceasca arahide sau alune

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

4 portii
Se spala aripile si apoi se parlesc. Intr-un bol, preparam sosul pentru marinat, amestecand ketchupul cu mierea, sosul de soia, boiaua afumata, usturoiul dat pe razatoarea fina, coaja rasa de lamaie si piper proaspat macinat.
Punem aripioarele de pui in sosul obtinut, avand grija sa fie acoperite pe toate partile cu sos, apoi acoperim bolul cu folie alimentara si punem vasul la frigider pentru minim o ora.
Dupa ce s-au marinat aripioarele, le asezam in tava in care am asezat hartie de copt si le mai ungem o data cu sosul in care s-au marinat.
Dam la cuptor aripioarele pentru circa o ora, perioada in care le scoatem de mai multe ori si le mai ungem cu sos.
Spre final, le mai ungem cu restul de sos ramas si le presaram deasupra susan negru si alune sau arahide tocate marunt, lasand aripioarele la cuptor inca 5 minute.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Aripioare de pui lipicioase" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Aripioare de pui lipicioase