Puneti zaharul, apa, sarea de lamaie in vasul emailat si fierbeti circa 10 min, la foc iute, amestecand ocazional cu lingura de lemn.
Adunati si aruncati spuma de culoare pamantie care se formeaza in timpul fierberii pe marginea vasului, folosind tot lingura de lemn.
Supravegheati vasul deoarece in timpul fierberii spuma care se
formeaza are tendinta de a iesi din vas. Fierband in clocote, zaharul se transforma intr-o compozitie limpede ca uleiul si groasa ca mierea. Procesul este terminat in momentul in care nu se mai formeaza spuma.
Spre sfarsitul fierberii - ultimele 2- 3 min din cele 10 min - micsorati intensitatea focului pentru ca siropul sa nu se inchida la culoare si sa ramana auriu ca mierea.
Luati vasul de pe foc, lasati putin sa se racoreasca, apoi turnati in borcanele sterilizate, prin tifon dublu.
Inchideti cu capace si dati la camara.
Folositi pentru indulcirea ceaiului, cafelei, laptelui, la prepararea siropurilor etc.
La fel de bine se poate intrebuinta la indulcirea checurilor, cozonacilor, prajiturilor de toate felurile, etc, micsorand cantitatea de lichid din reteta pentru a compensa aportul de apa adus de zaharul invertit in forma lui de sirop.
Pentru Saptamana Barbatilor care Gatesc. Fiind asa laudat la Sighisoara am hotarat sa-l mai fac o data si sa-l si postez, ca...
Chec aperitiv a la MotanInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii