Waffles fara Gluten

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Waffles fara Gluten

Ingrediente

  • Amestec de faini (pentru mai multe portii/intrebuintari)
  • 150 gr faina de orez alb (vezi modul de preparare in casa)
  • 150 gr faina de sorghum (am pus tot de orez)
  • 100 gr faina de tapioca
  • 140 gr amidon de porumb (sau cartof)
  • 140 gr faina de migdale sau faina de coconut (vezi modul de preparare in casa)
  • Se pun toate fainurile intr-un vas mai mare si cu ajutorul unui tel, se amesteca foarte bine Se pastreaza in punga de hartie, la congelator sau la frigider, in cutie inchisa ermetic
  • Pentru Waffles:
  • 100 gr faina din amestecul de mai sus (pregatit din timp)
  • 2 oua
  • 100 gr iaurt simplu
  • 125 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita bicarbonat alimentar
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita sare (sau mai putin)
  • 50 gr unt moale de tot
  • sirop de ciocolata
  • frisca
  • fructe sau sirop de fructe
  • sirop de artar
  • toate pentru servit (dupa preferinta)

Mod de preparare

Se incalzeste aparatul de waffles.

Se bat ouale intr-un vas ceva mai mare, se adauga apoi iaurtul si laptele. Se amesteca bine.
Faina se amesteca cu zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea si apoi, treptat se adauga peste oua amestecand intruna. La urma se adauga si untul topit.

Se pune cate o jumatate de polonic de amestec la fiecare forma de waffle si se coc conform instructiunilor aparatului.

Se serrvesc dupa dorinta, cu sirop de artar, frisca si fructe, sos de cciocolata si zmeura, etc.

In cazul in care nu se consuma toate waffles-urile, se pot pastra la congelator pana la 3 luni.
Pentru cei cu intoleranta la lactoza se foloseste lapte de soia, migdale, coconut, in locul iaurtului normal se poate pune iaurt de soia cu gust de vanilie si in locul untului, se foloseste unt fara lactoza sau margarina vegetala

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia