Ingrediente
● Amestec de faini (pentru mai multe portii/intrebuintari) |
● 150 gr faina de orez alb (vezi modul de preparare in casa) |
● 150 gr faina de sorghum (am pus tot de orez) |
● 100 gr faina de tapioca |
● 140 gr amidon de porumb (sau cartof) |
● 140 gr faina de migdale sau faina de coconut (vezi modul de preparare in casa) |
● Se pun toate fainurile intr-un vas mai mare si cu ajutorul unui tel, se amesteca foarte bine Se pastreaza in punga de hartie, la congelator sau la frigider, in cutie inchisa ermetic |
● Pentru Waffles: |
● 100 gr faina din amestecul de mai sus (pregatit din timp) |
● 2 oua |
● 100 gr iaurt simplu |
● 125 ml lapte |
● 1 lingura zahar |
● 1 lingurita bicarbonat alimentar |
● 1 lingurita de praf de copt |
● 1/2 lingurita sare (sau mai putin) |
● 50 gr unt moale de tot |
● sirop de ciocolata |
● frisca |
● fructe sau sirop de fructe |
● sirop de artar |
● toate pentru servit (dupa preferinta) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Se incalzeste aparatul de waffles.
Se bat ouale intr-un vas ceva mai mare, se adauga apoi iaurtul si laptele. Se amesteca bine.
Faina se amesteca cu zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea si apoi, treptat se adauga peste oua amestecand intruna. La urma se adauga si untul topit.
Se pune cate o jumatate de polonic de amestec la fiecare forma de waffle si se coc conform instructiunilor aparatului.
Se serrvesc dupa dorinta, cu sirop de artar, frisca si fructe, sos de cciocolata si zmeura, etc.
In cazul in care nu se consuma toate waffles-urile, se pot pastra la congelator pana la 3 luni.
Pentru cei cu intoleranta la lactoza se foloseste lapte de soia, migdale, coconut, in locul iaurtului normal se poate pune iaurt de soia cu gust de vanilie si in locul untului, se foloseste unt fara lactoza sau margarina vegetala Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Waffles fara Gluten" nu uita sa ii faci un review.
Se bat ouale intr-un vas ceva mai mare, se adauga apoi iaurtul si laptele. Se amesteca bine.
Faina se amesteca cu zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea si apoi, treptat se adauga peste oua amestecand intruna. La urma se adauga si untul topit.
Se pune cate o jumatate de polonic de amestec la fiecare forma de waffle si se coc conform instructiunilor aparatului.
Se serrvesc dupa dorinta, cu sirop de artar, frisca si fructe, sos de cciocolata si zmeura, etc.
In cazul in care nu se consuma toate waffles-urile, se pot pastra la congelator pana la 3 luni.
Pentru cei cu intoleranta la lactoza se foloseste lapte de soia, migdale, coconut, in locul iaurtului normal se poate pune iaurt de soia cu gust de vanilie si in locul untului, se foloseste unt fara lactoza sau margarina vegetala Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Waffles fara Gluten" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany