Se prepara asa:
Se curata vinetele de coaja si le taiem in forma de discuri (daca aveti o forma rotunda de biscuiti, asa incat sa iasa discuri uniforme), se dau prin faina si ou (oul batut cu un praf de sare) si se prajesc.
Se depun pe hartie absorbanta, se usuca de ulei si inca calde le dam prin zaharul brun amestecat cu coaja rasa de lamaie.
Acum umplutura:
Se taie nucile, ciocolata, se maruntesc amaretti se adauga coaja de lamaie si portocala, se amesteca bine. Discurile de vanata se lipesc doua cate doua cu aceasta compozitie.
Preparam sosul de ciocolata:
Topim la bainmarie ciocolata cu laptele pana obtinem o compozitie omogena, apoi adaugam uleiul.
Sosul de portocale se prepara asa:
Sucul de portocale (stoarse pe moment) il trecem prin sita. Intr-o craticioara punem zaharul sucul de portocale si amidonul. Se fierbe la foc mediu circa patru minute, stingem focul si adaugam lichiorul de portocale. Se lasa la racit.
Prezentam asa:
In fiecare farfurioara asezam doua discuri de vinete umplute si acoperim cu sosul de ciocolata. Se decoreaza cu coaja de portocala taiata solzisori, miez de nuca iar sosul de portocale se varsa in farfurie de jur imprejur.
Reteta tradusa si adaptata din acest blog! ! ! Puteti vedea si rezultatul final! !
http://patryval.blogspot.com/2009/04/tortino-di-melenzane-al.html
Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...
Prajitura cu foi si gem de pruneSe separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....
Savarine cu friscaPrajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...
Prajitura Tosca
Comentarii
Adaugă comentariu