Vinete cu Ciocolata (portii Individuale)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 vanat (de tipul lunguiet
  • nu grasa )
  • 50 g faina
  • sare
  • scortisoara
  • 100g zahar brun
  • ulei pentru prajit (de arahide)
  • coaja de lamaie
  • 2 oua
  • Umplutura:
  • 50 g coaja de portocala
  • 3 biscuiti amaretti
  • 50 g nuca
  • 25g ciocolata amaruie
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • Sosul de ciocolata
  • 200g ciocolata amaruie
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingura ulei (pentru a da luciu cremei de ciocolata)
  • Sosul de portocala:
  • 200 g suc de portocala
  • 90 g zahar
  • 3 cl lichior de portocale (Grand Marnier)
  • 2 lingurite amidon de cartofi (sau alt tip)

Mod de preparare

Se prepara asa:
Se curata vinetele de coaja si le taiem in forma de discuri (daca aveti o forma rotunda de biscuiti, asa incat sa iasa discuri uniforme), se dau prin faina si ou (oul batut cu un praf de sare) si se prajesc.

Se depun pe hartie absorbanta, se usuca de ulei si inca calde le dam prin zaharul brun amestecat cu coaja rasa de lamaie.

Acum umplutura:
Se taie nucile, ciocolata, se maruntesc amaretti se adauga coaja de lamaie si portocala, se amesteca bine. Discurile de vanata se lipesc doua cate doua cu aceasta compozitie.

Preparam sosul de ciocolata:
Topim la bainmarie ciocolata cu laptele pana obtinem o compozitie omogena, apoi adaugam uleiul.

Sosul de portocale se prepara asa:
Sucul de portocale (stoarse pe moment) il trecem prin sita. Intr-o craticioara punem zaharul sucul de portocale si amidonul. Se fierbe la foc mediu circa patru minute, stingem focul si adaugam lichiorul de portocale. Se lasa la racit.

Prezentam asa:
In fiecare farfurioara asezam doua discuri de vinete umplute si acoperim cu sosul de ciocolata. Se decoreaza cu coaja de portocala taiata solzisori, miez de nuca iar sosul de portocale se varsa in farfurie de jur imprejur.
Reteta tradusa si adaptata din acest blog! ! ! Puteti vedea si rezultatul final! !

http://patryval.blogspot.com/2009/04/tortino-di-melenzane-al.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza
Bucataras.RO

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza

Nu o sa inteleg niciodata cum la fast-food-uri se pot indesa o gramada de ingrediente intr-o chifla foarte mica. Nu stiu de...

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti