Se prepara asa:
Se curata vinetele de coaja si le taiem in forma de discuri (daca aveti o forma rotunda de biscuiti, asa incat sa iasa discuri uniforme), se dau prin faina si ou (oul batut cu un praf de sare) si se prajesc.
Se depun pe hartie absorbanta, se usuca de ulei si inca calde le dam prin zaharul brun amestecat cu coaja rasa de lamaie.
Acum umplutura:
Se taie nucile, ciocolata, se maruntesc amaretti se adauga coaja de lamaie si portocala, se amesteca bine. Discurile de vanata se lipesc doua cate doua cu aceasta compozitie.
Preparam sosul de ciocolata:
Topim la bainmarie ciocolata cu laptele pana obtinem o compozitie omogena, apoi adaugam uleiul.
Sosul de portocale se prepara asa:
Sucul de portocale (stoarse pe moment) il trecem prin sita. Intr-o craticioara punem zaharul sucul de portocale si amidonul. Se fierbe la foc mediu circa patru minute, stingem focul si adaugam lichiorul de portocale. Se lasa la racit.
Prezentam asa:
In fiecare farfurioara asezam doua discuri de vinete umplute si acoperim cu sosul de ciocolata. Se decoreaza cu coaja de portocala taiata solzisori, miez de nuca iar sosul de portocale se varsa in farfurie de jur imprejur.
Reteta tradusa si adaptata din acest blog! ! ! Puteti vedea si rezultatul final! !
http://patryval.blogspot.com/2009/04/tortino-di-melenzane-al.html
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii