Vinete cu Ciocolata (portii Individuale)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 vanat (de tipul lunguiet
  • nu grasa )
  • 50 g faina
  • sare
  • scortisoara
  • 100g zahar brun
  • ulei pentru prajit (de arahide)
  • coaja de lamaie
  • 2 oua
  • Umplutura:
  • 50 g coaja de portocala
  • 3 biscuiti amaretti
  • 50 g nuca
  • 25g ciocolata amaruie
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • Sosul de ciocolata
  • 200g ciocolata amaruie
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingura ulei (pentru a da luciu cremei de ciocolata)
  • Sosul de portocala:
  • 200 g suc de portocala
  • 90 g zahar
  • 3 cl lichior de portocale (Grand Marnier)
  • 2 lingurite amidon de cartofi (sau alt tip)

Mod de preparare

Se prepara asa:
Se curata vinetele de coaja si le taiem in forma de discuri (daca aveti o forma rotunda de biscuiti, asa incat sa iasa discuri uniforme), se dau prin faina si ou (oul batut cu un praf de sare) si se prajesc.

Se depun pe hartie absorbanta, se usuca de ulei si inca calde le dam prin zaharul brun amestecat cu coaja rasa de lamaie.

Acum umplutura:
Se taie nucile, ciocolata, se maruntesc amaretti se adauga coaja de lamaie si portocala, se amesteca bine. Discurile de vanata se lipesc doua cate doua cu aceasta compozitie.

Preparam sosul de ciocolata:
Topim la bainmarie ciocolata cu laptele pana obtinem o compozitie omogena, apoi adaugam uleiul.

Sosul de portocale se prepara asa:
Sucul de portocale (stoarse pe moment) il trecem prin sita. Intr-o craticioara punem zaharul sucul de portocale si amidonul. Se fierbe la foc mediu circa patru minute, stingem focul si adaugam lichiorul de portocale. Se lasa la racit.

Prezentam asa:
In fiecare farfurioara asezam doua discuri de vinete umplute si acoperim cu sosul de ciocolata. Se decoreaza cu coaja de portocala taiata solzisori, miez de nuca iar sosul de portocale se varsa in farfurie de jur imprejur.
Reteta tradusa si adaptata din acest blog! ! ! Puteti vedea si rezultatul final! !

http://patryval.blogspot.com/2009/04/tortino-di-melenzane-al.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie