Se spala si de curata de coaja vinetele, se taie in felii groase, apoi fiecare felie se taie in doua facand o taietura doar pana la jumatate asa incat sa ramana ca o carte deschisa. Se dau prin faina apoi prin oule batute, se prajesc si se scot pe hartie absorbanta.
Umpleti vinetele cu crema de vanilie, (cred ca fiecare dintre voi are o reteta preferata).
Asezati vinetele intr-un vas cu peretii mai inalti asa incit sa incapa mai multe straturi. Peste fiecare strat se toarna crema de ciocolata!
Crema de ciocolata
Se bat ouale cu zaharul si cacaua. Se incorporeaza faina, apoi laptele (cu grija sa nu se faca cocoloase). Se toarna intr-o craticioara si se fierbe la bain marie pana se ingroasa, amestecand continuu.
Cand este fiarta se stinge focul si se incorporeaza untul.
Se presara cu fructele confiate si pinoli (sau nuca taiata la cutit)
Ultimul strat sa fie de ciocolata! Se da vasul la frigider si se poate consuma dupa cateva ore.
Este un dulce traditional de pe Costiera Amalfitana care se pregateste cu ocazia diferitelor sarbatori de peste an! Sunt multe variante (e valabil si aici proverbulcate bordeie atatea obiceie).
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii