Ingrediente
● 8 vinete mari |
● faina |
● 2 oua |
● ulei pentru prajit |
● fructe confiate |
● pinoli (puteti folosi nuca sau alune) |
● crema de vanilie (din 1/2 l lapte) |
● crema de ciocolata (din 1/2 l lapte) |
● Crema de ciocolata |
● 50 g cacao |
● 25 g faina |
● 1/2 litru lapte |
● unt cat o nuca |
● 2 galbenusuri |
● 2 linguri zahar |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Se spala si de curata de coaja vinetele, se taie in felii groase, apoi fiecare felie se taie in doua facand o taietura doar pana la jumatate asa incat sa ramana ca o carte deschisa. Se dau prin faina apoi prin oule batute, se prajesc si se scot pe hartie absorbanta.
Umpleti vinetele cu crema de vanilie, (cred ca fiecare dintre voi are o reteta preferata).
Asezati vinetele intr-un vas cu peretii mai inalti asa incit sa incapa mai multe straturi. Peste fiecare strat se toarna crema de ciocolata!
Crema de ciocolata
Se bat ouale cu zaharul si cacaua. Se incorporeaza faina, apoi laptele (cu grija sa nu se faca cocoloase). Se toarna intr-o craticioara si se fierbe la bain marie pana se ingroasa, amestecand continuu.
Cand este fiarta se stinge focul si se incorporeaza untul.
Se presara cu fructele confiate si pinoli (sau nuca taiata la cutit)
Ultimul strat sa fie de ciocolata! Se da vasul la frigider si se poate consuma dupa cateva ore.
Este un dulce traditional de pe Costiera Amalfitana care se pregateste cu ocazia diferitelor sarbatori de peste an! Sunt multe variante (e valabil si aici proverbulcate bordeie atatea obiceie). Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Vinete cu Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Umpleti vinetele cu crema de vanilie, (cred ca fiecare dintre voi are o reteta preferata).
Asezati vinetele intr-un vas cu peretii mai inalti asa incit sa incapa mai multe straturi. Peste fiecare strat se toarna crema de ciocolata!
Crema de ciocolata
Se bat ouale cu zaharul si cacaua. Se incorporeaza faina, apoi laptele (cu grija sa nu se faca cocoloase). Se toarna intr-o craticioara si se fierbe la bain marie pana se ingroasa, amestecand continuu.
Cand este fiarta se stinge focul si se incorporeaza untul.
Se presara cu fructele confiate si pinoli (sau nuca taiata la cutit)
Ultimul strat sa fie de ciocolata! Se da vasul la frigider si se poate consuma dupa cateva ore.
Este un dulce traditional de pe Costiera Amalfitana care se pregateste cu ocazia diferitelor sarbatori de peste an! Sunt multe variante (e valabil si aici proverbulcate bordeie atatea obiceie). Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Vinete cu Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany