Vinete cu Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 vinete mari
  • faina
  • 2 oua
  • ulei pentru prajit
  • fructe confiate
  • pinoli (puteti folosi nuca sau alune)
  • crema de vanilie (din 1/2 l lapte)
  • crema de ciocolata (din 1/2 l lapte)
  • Crema de ciocolata
  • 50 g cacao
  • 25 g faina
  • 1/2 litru lapte
  • unt cat o nuca
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Se spala si de curata de coaja vinetele, se taie in felii groase, apoi fiecare felie se taie in doua facand o taietura doar pana la jumatate asa incat sa ramana ca o carte deschisa. Se dau prin faina apoi prin oule batute, se prajesc si se scot pe hartie absorbanta.

Umpleti vinetele cu crema de vanilie, (cred ca fiecare dintre voi are o reteta preferata).

Asezati vinetele intr-un vas cu peretii mai inalti asa incit sa incapa mai multe straturi. Peste fiecare strat se toarna crema de ciocolata!

Crema de ciocolata
Se bat ouale cu zaharul si cacaua. Se incorporeaza faina, apoi laptele (cu grija sa nu se faca cocoloase). Se toarna intr-o craticioara si se fierbe la bain marie pana se ingroasa, amestecand continuu.

Cand este fiarta se stinge focul si se incorporeaza untul.

Se presara cu fructele confiate si pinoli (sau nuca taiata la cutit)
Ultimul strat sa fie de ciocolata! Se da vasul la frigider si se poate consuma dupa cateva ore.

Este un dulce traditional de pe Costiera Amalfitana care se pregateste cu ocazia diferitelor sarbatori de peste an! Sunt multe variante (e valabil si aici proverbulcate bordeie atatea obiceie).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
5
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Parteneri
Placinta cu carne
Bucataras.RO

Placinta cu carne

O reteta dupa Jamie Oliver...

Placinta cu carne
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala