Vinete cu Ciocolata

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

8 vinete mari
faina
2 oua
ulei pentru prajit
fructe confiate
pinoli (puteti folosi nuca sau alune)
crema de vanilie (din 1/2 l lapte)
crema de ciocolata (din 1/2 l lapte)
Crema de ciocolata
50 g cacao
25 g faina
1/2 litru lapte
unt cat o nuca
2 galbenusuri
2 linguri zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se spala si de curata de coaja vinetele, se taie in felii groase, apoi fiecare felie se taie in doua facand o taietura doar pana la jumatate asa incat sa ramana ca o carte deschisa. Se dau prin faina apoi prin oule batute, se prajesc si se scot pe hartie absorbanta.

Umpleti vinetele cu crema de vanilie, (cred ca fiecare dintre voi are o reteta preferata).

Asezati vinetele intr-un vas cu peretii mai inalti asa incit sa incapa mai multe straturi. Peste fiecare strat se toarna crema de ciocolata!

Crema de ciocolata
Se bat ouale cu zaharul si cacaua. Se incorporeaza faina, apoi laptele (cu grija sa nu se faca cocoloase). Se toarna intr-o craticioara si se fierbe la bain marie pana se ingroasa, amestecand continuu.

Cand este fiarta se stinge focul si se incorporeaza untul.

Se presara cu fructele confiate si pinoli (sau nuca taiata la cutit)
Ultimul strat sa fie de ciocolata! Se da vasul la frigider si se poate consuma dupa cateva ore.

Este un dulce traditional de pe Costiera Amalfitana care se pregateste cu ocazia diferitelor sarbatori de peste an! Sunt multe variante (e valabil si aici proverbulcate bordeie atatea obiceie).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Vinete cu Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Vinete cu Ciocolata