Valurile Dunarii - Duna Hulam

Complexitate
redusa
Valurile Dunarii - Duna Hulam

Ingrediente

  • Ingrediente pt aluat :
  • 375 gr rama cub
  • 250 gr zahar
  • 7 oua
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de samburi de migdale decojite si taiate marunt
  • 2 linguri de cacao
  • 350- 400 gr visine desamburite
  • Ingrediente pt crema:
  • 250 gr rama cub
  • 2 plicuri budinci de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie(sai 1 plic zahar vanilat)
  • Pt ornat:
  • 200 gr ciocolata neagra de menaj
  • 40 gr rama

Mod de preparare

Aluat : Cu mixerul la viteza mare frecam bine rama cu zaharul, adaugam pe rand ouale si in cele din urma faina in care am pus si praful de copt. Se omogenizeaza totul bine si cantitatea rezultata se imparte in doua .

In prima jumatate adaugam samburii de migdale decojite si taiate ,iar in cealalta jumatate de aluat se pun 2 linguri de cacao.
Intr-o tava in care am pus folie de aluminiu sau hartie de copt asezam blaturile in felul urmator. Se toarna in tava unsa prima data blatul alb in care am pus migdalele ,peste punem blatul maro , si deasupra asezam visinele care le lasam inainte la stors de zeama .

Se da totul la cuptorul preincalzit la foc mijlociu ptr cca 30- 40 minute . (faceti proba cu o scobitoare ). Se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Crema:

Cele 2 plicuri de budinca le amestecam cu 10 linguri zahar , apoi adaugam la el treptat laptele rece si il punem la fiert pana se ingroase . Se lasa la racit . Rama se freaca cu 2 linguri de zahar se pune la el esenta de vanilie(sau zaharul vanilat) si cand budinca e bine racita se adauga la rama Se amesteca totul bine si se pune deasupra blatului racit.

Pt. glazura:
Cele 200 gr ciocolata de menaj se pune la topit in cuptorul cu microunde si se adauga apoi la el 40 gr rama . Se toarna deasupra cremei si cu o furculita se fac modele de valuri deasupra.

Se lasa prajitura la rece pana a doua zi ca totul sa se intareasca bine . Se taie cubulete . (Nu faceti ca mine si aveti rabdare sa se intareasca pana a doua zi)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie