Valurile Dunarii - Duna Hulam

Complexitate
redusa
Valurile Dunarii - Duna Hulam

Ingrediente

  • Ingrediente pt aluat :
  • 375 gr rama cub
  • 250 gr zahar
  • 7 oua
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de samburi de migdale decojite si taiate marunt
  • 2 linguri de cacao
  • 350- 400 gr visine desamburite
  • Ingrediente pt crema:
  • 250 gr rama cub
  • 2 plicuri budinci de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie(sai 1 plic zahar vanilat)
  • Pt ornat:
  • 200 gr ciocolata neagra de menaj
  • 40 gr rama

Mod de preparare

Aluat : Cu mixerul la viteza mare frecam bine rama cu zaharul, adaugam pe rand ouale si in cele din urma faina in care am pus si praful de copt. Se omogenizeaza totul bine si cantitatea rezultata se imparte in doua .

In prima jumatate adaugam samburii de migdale decojite si taiate ,iar in cealalta jumatate de aluat se pun 2 linguri de cacao.
Intr-o tava in care am pus folie de aluminiu sau hartie de copt asezam blaturile in felul urmator. Se toarna in tava unsa prima data blatul alb in care am pus migdalele ,peste punem blatul maro , si deasupra asezam visinele care le lasam inainte la stors de zeama .

Se da totul la cuptorul preincalzit la foc mijlociu ptr cca 30- 40 minute . (faceti proba cu o scobitoare ). Se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Crema:

Cele 2 plicuri de budinca le amestecam cu 10 linguri zahar , apoi adaugam la el treptat laptele rece si il punem la fiert pana se ingroase . Se lasa la racit . Rama se freaca cu 2 linguri de zahar se pune la el esenta de vanilie(sau zaharul vanilat) si cand budinca e bine racita se adauga la rama Se amesteca totul bine si se pune deasupra blatului racit.

Pt. glazura:
Cele 200 gr ciocolata de menaj se pune la topit in cuptorul cu microunde si se adauga apoi la el 40 gr rama . Se toarna deasupra cremei si cu o furculita se fac modele de valuri deasupra.

Se lasa prajitura la rece pana a doua zi ca totul sa se intareasca bine . Se taie cubulete . (Nu faceti ca mine si aveti rabdare sa se intareasca pana a doua zi)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
3
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
5
Romania

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac