Se face aluatul fara sa-l lasam la crescut si facem foile(foarte,foarte subtiri)pe care le coacem (pe plita,tava ce avem fara sa punem nimic,ca si cuma am coace o turta.
Multi fac din foile de placinta ca e un pic de munca la intins(asta ca sa va dati seama cam cat de subtiri trebuie sa iasa foile)
Siropul:
Intr-o oala mai mare punem apa la fiert si cand e gata fiarta adaugam arome(zahar dupa gust,coaja rasa de lamaie si portocale,rom,vanilie,ce vrem).Dam focul la mic si incepem sa umplem turtele.
Punem foaie cu foaie in apa(nu toate odata ca se flescaiesc)cate una si le lasam cat sa se inmoaie foarte putin,le scurgem cu paleta,iar intr-un vas punem mai intai un strat de nuci amestecate cu zahar si peste foile inmuiate,iar un strat de nuci din abundenta si tot asa pana la inaltimea care-o doriti(eu am pus 4 straturi)
Printre ele e bine sa mai punem si zahar daca preferati mai dulce si coaja de lamaie - portocala.
Ultimul strat va fi cu nuca si zaharul,dam la rec,se servesc a 2 a zi.
Le servim reci si taiem felii.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO tocanita cu gust usor dulceag si plina de savoare.
Tocanita de telina cu puiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii