Laptele se pune pe foc cu mierea pana aceasta s-a topit, dupa care se lasa la racit si se adauga uleiul.
Intr-un castron se pune faina cernuta, cacaua cernuta, scortisoara, nucusoara, piperul, praful de copt si zaharul se amesteca bine si se adauga peste compozitia de lapte. Se omogeniezeaza bine.
Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma cu gaura de 28 cm. Se pune compoztia si se da la cuptor la 170 grade pentru 35 min.
Se poate orna cu ciocolata, zahar pudra, glassa reale dupa preferinta.
Le-am vazut azi dimineata la Jamila si m-au cucerit din start.Multumesc Jamila pentru reteta,sunt foarte usor de...
Sfanj (Gogosi marocane)Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii