Turta Dulce (II)

Complexitate
redusa
Turta Dulce (II)

Ingrediente

  • Pentru 120 buc
  • -500 g faina tip 405 sau 550
  • -100-150 g migdale sau alune fin macinate, dupa preferinta
  • -250 g miere
  • -125- 250 g zahar alb sau brun, dupa gust
  • -1/4 lingurita sare
  • -1/2 lingurita cardamom pudra
  • -1/2 lingurita cuisoare macinate
  • -1 lingurita scortisoara pudra
  • -1 lingurita praf de copt
  • -unt pentru tava
  • Glazura lucioasa:
  • -100 ml apa
  • -1 lingurita amidon

Mod de preparare

Stropiti cu apa tava, tapetati-o cu hartie de copt si ungeti-o cu unt.

Incalziti pe foc, intr-un vas, mierea si zaharul amestecand continuu, pana cand mierea devine fluida si zaharul s-a topit complet.

Lasati la racit.

Separat, cerneti faina cu praful de copt, inglobati migdalele (alunele), sarea, restul condimentelor si omogenizati bine.

Adaugati amestecul cu miere si framantati bine aluatul pe suprafata de lucru.
Portionati in bucati potrivite si intindeti aluatul pus intre 2 coli de hartie de copt, cu ajutorul sucitorului, intr-o foaie groasa de 3 mm.

Decupati cu formele dorite, asezati putin distantate in tava pregatita si lasati sa se odihneasca circa 2 ore pentru ca zaharul sa se lege cu faina.

Ungeti-le cu apa si dati la cuptorul incins, pe sina din mijloc, timp de 15-20 min, la 160-180 grade c.

Nu lasati ca turta dulce sa capete o nuanta prea inchisa pentru ca se amareste (datorita continutului de sare).

Intre timp, fierbeti amidonul dizolvat in apa, amestecand, pana incepe sa se ingroase si ungeti bucatile de turta dulce cu foarte putin timp inainte de a le scoate din cuptor. Astfel veti obtine un luciu frumos ca de lac.

Luati imediat figurinele din tava scoasa din cuptor si puneti-le la racit pe un gratar (daca sunt lasate sa stea in tava fierbinte capata un gust amarui si se inchid la culoare)

Puteti sa le lasati asa sau sa le decorati dupa imaginatie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Salata de fasole verde cu piept de curcan
Bucataras.RO

Salata de fasole verde cu piept de curcan

In prag de toamna gradina imi ofera o minunata fasole verde fideluta. Sa nu se plictiseasca singura i-am adugat culori ,rosu...

Salata de fasole verde cu piept de curcan
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola