Turta Dulce (II)

Complexitate
redusa
Turta Dulce (II)

Ingrediente

  • Pentru 120 buc
  • -500 g faina tip 405 sau 550
  • -100-150 g migdale sau alune fin macinate, dupa preferinta
  • -250 g miere
  • -125- 250 g zahar alb sau brun, dupa gust
  • -1/4 lingurita sare
  • -1/2 lingurita cardamom pudra
  • -1/2 lingurita cuisoare macinate
  • -1 lingurita scortisoara pudra
  • -1 lingurita praf de copt
  • -unt pentru tava
  • Glazura lucioasa:
  • -100 ml apa
  • -1 lingurita amidon

Mod de preparare

Stropiti cu apa tava, tapetati-o cu hartie de copt si ungeti-o cu unt.

Incalziti pe foc, intr-un vas, mierea si zaharul amestecand continuu, pana cand mierea devine fluida si zaharul s-a topit complet.

Lasati la racit.

Separat, cerneti faina cu praful de copt, inglobati migdalele (alunele), sarea, restul condimentelor si omogenizati bine.

Adaugati amestecul cu miere si framantati bine aluatul pe suprafata de lucru.
Portionati in bucati potrivite si intindeti aluatul pus intre 2 coli de hartie de copt, cu ajutorul sucitorului, intr-o foaie groasa de 3 mm.

Decupati cu formele dorite, asezati putin distantate in tava pregatita si lasati sa se odihneasca circa 2 ore pentru ca zaharul sa se lege cu faina.

Ungeti-le cu apa si dati la cuptorul incins, pe sina din mijloc, timp de 15-20 min, la 160-180 grade c.

Nu lasati ca turta dulce sa capete o nuanta prea inchisa pentru ca se amareste (datorita continutului de sare).

Intre timp, fierbeti amidonul dizolvat in apa, amestecand, pana incepe sa se ingroase si ungeti bucatile de turta dulce cu foarte putin timp inainte de a le scoate din cuptor. Astfel veti obtine un luciu frumos ca de lac.

Luati imediat figurinele din tava scoasa din cuptor si puneti-le la racit pe un gratar (daca sunt lasate sa stea in tava fierbinte capata un gust amarui si se inchid la culoare)

Puteti sa le lasati asa sau sa le decorati dupa imaginatie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie