Turta Dulce (Ginger Bread)

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

350gr faina
1 lgta de praf de copt
1 lgta pudra de ghimbir- eu am pus mai putin, jumate, pt ca mi s-a parut prea aromata
1 lgta cuisoare pisate si scortisoara - am pus 1 intreaga dar mi s-a parut prea picanta, data viitoare o sa reduc la jumate
100gr miere
50 gr unt
1 ou
1 lingura zeama de lamaie
50 gr alune sau nuci macinate
In reteta nu scrie, dar din lichidele scrise nu am putut framanta aluatul, asa ca am adaugat frisca/smantana lichida atata cat sa se lege Daca nu as fii avut frisca lichida, as fii pus un pic de lapte

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Faina si praful de copt se amesteca impreuna, plus mirodeniile. Intr-o cratita se topeste zaharul cu mierea si faina pana se omgenizeaza. Dupa ce s-a racit turnati peste faina. Amestecati oul si lamaie.

Framantati pe planseta (eu am pus la robot) cu faina si intindeti o foaie de 1cm grosime (neaparat 1cm altfel se usuca dupa copt si e prea tare). Se taie cu diferite forme. La noi au fost chair acei ginger bread men, ca de gura lui fii-meu cel mic le-am facut de fapt.

Se coace la 180C 10-12 minute, eu le-am copt 15 minute, pt ca e electric cuptorul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Turta Dulce (Ginger Bread)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Turta Dulce (Ginger Bread)