Ouale se bat spuma cu zaharul, pana se inalbesc. Se adauga in fir subtire uleiul, si apoi mierea, continuand baterea. Drojdia se dizolva in putina apa, iar bicarbonatul se stinge cu lamaie si se adauga la compozitie.
Se completeaza cu scortisoara si faina, iar la urma se adauga nucile si stafidele (daca doriti).
Intr-o tava unsa cu ulei se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 40-50min (eu am tinut-o cam 45 min la 180 grade). Daca se coace in forma de prajitura timpul de coacere se scurteaza.
Dupa ce se scoate din tava de pudreaza cu zahar.
Aceasta este o reteta de turta dulce asa cum o facea bunica, si imi aduce aminte de mirosul Craciunului din copilarie.
Nu este clasica turta dulce in forma de inimioare sau omuleti, ci una coapta in tava de chec, dar cu o aroma deosebita, datorata mierii de albine.
Se poate coace si in tava de prajitura, si taia in diverse forme, dar eu am vrut sa pastrez aspectul original.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii