Ouale se bat spuma cu zaharul, pana se inalbesc. Se adauga in fir subtire uleiul, si apoi mierea, continuand baterea. Drojdia se dizolva in putina apa, iar bicarbonatul se stinge cu lamaie si se adauga la compozitie.
Se completeaza cu scortisoara si faina, iar la urma se adauga nucile si stafidele (daca doriti).
Intr-o tava unsa cu ulei se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 40-50min (eu am tinut-o cam 45 min la 180 grade). Daca se coace in forma de prajitura timpul de coacere se scurteaza.
Dupa ce se scoate din tava de pudreaza cu zahar.
Aceasta este o reteta de turta dulce asa cum o facea bunica, si imi aduce aminte de mirosul Craciunului din copilarie.
Nu este clasica turta dulce in forma de inimioare sau omuleti, ci una coapta in tava de chec, dar cu o aroma deosebita, datorata mierii de albine.
Se poate coace si in tava de prajitura, si taia in diverse forme, dar eu am vrut sa pastrez aspectul original.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatMos Craciun are niste spiridusi care umbla printre noi, afla ce ne dorim si ne face cate o surpriza. Adina (Mitinita cum o...
Braduti din biscuitiAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii