Turta dulce cu mirodenii

Postat pe: 02-01-2017
(0)

Ingrediente

2 oua
200 ml lapte
80 gr zahar brut
1 praf de sare roz de Himalaya
160 -170 gr miere
50 gr melasa
120 gr unt gras 80%
700-720 gr faina alba
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura extract natural de vanilie
Pentru amestecul de mirodenii:
1 baton scortisoara
1 anason stelat
7-8 cuisoare
1 lingurita coaja de portocala pudra
1 lingurita nucsoara proaspat rasa
Pentru glazura:
1 albus de ou
150 gr zahar vanilat
100 gr ciocolata cu lapte
2 linguri lapte condensat
Pentru decor: bombonele colorate

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h:50min
Numar portii

PORȚII

20 portii

Pentru inceput, ne ocupam de mirodenii pentru a le avea gata pregatite. Intr-o rasnita electrica, ca cea pentru cafea, am pus batonul de scortisoara rupt in bucati, cuisoarele si anasonul stelat rupt in bucatele. Am rasnit toate mirodeniile pana am obtinut o pudra fina. Le-am pus intr-un castronel mic, am adaugat nucsoara proaspat rasa si coaja de portocala pudra. Am amestecat mirodeniile cu o lingurita.
Pentru aluat: intr-un castron am pus ouale, zaharul, sarea, laptele, untul. Am amestecat cu un tel si am dat vasul la cuptorul cu microunde cateva secunde, pana untul a dat semne ca se topeste. Am amestecat bine ingredientele pana la incorporarea completa a untului cu restul. Borcanul cu miere l-am pus dinainte, intr-un ibric cu apa fierbinte pentru a deveni mai moale si mai usor de manevrat. Am pus extractul de vanilie, mierea si melasa peste celelalte ingrediente si am amestecat energic cu telul.
Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si am adaugat-o treptat la ingredientele umede. Spre final devine mai greu de amestecat cu telul, dar veti observa ca dupa ce ati pus toata faina, aluatul se desprinde putin de pe peretii vasului, chiar daca el nu este un aluat tare, care sa va permita sa-l framantati cu mana. Se da castronul cu aluat la frigider pentru cel putin o ora, eu l-am lasat de pe o zi pe alta.
Aluatul, dupa ce a stat la frigider s-a intarit si permite sa fie usor de manevrat/modelat. Se ia o parte de aluat, aproximativ un sfert, se pune pe masa de lucru usor infainata, se taie cu cutitul in bucati mai mici, se fac suluri care se taie cu cutitul in bucati de 2-2,5 cm. Daca aluatul se lipeste, infainati usor masa de lucru (eu folosesc o planseta din silicon). Se pun bucatile in tava tapetata cu hartie de copt, se procedeaza la fel si cu restul aluatului, eu i-am dat mai multe forme turtei, pernite, discuri, am facut bile la care am adaugat cate o aluna de padure. Am copt turtele la cuptorul incins la 170 grade C, pentru 12-15 minute, depinde de marimea turtelor. Daca bucatile sunt mici sunt suficiente si 10 minute pentru copt.

Am lasat turtele sa se raceasca complet apoi le-am glazurat si ornat cu bombonele colorate.

Pentru glazura de ciocolata: am topit ciocolata impreuna cu laptele condensat pe baie de aburi.

Pentru glazura alba: albusul de ou l-am frecat bine cu zaharul pudra pana ce acesta s-a topit. Se glazureaza turtele cu cele doua tipuri de glazuri, se orneaza cu bombonele si se lasa sa se usuce pana a doua zi. Se depoziteaza in cutie de metal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Turta dulce cu mirodenii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Turta dulce cu mirodenii