Turta dulce

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Turta dulce

Ingrediente

  • -250 gr unt
  • -300 gr zahar
  • -300 gr miere
  • -2 oua
  • -2 lingurite bicarbonat sodiu
  • -5 linguri apa fiebinte
  • -scortisora macinata , cuisoare, ghimbir etc
  • -faina (700-800 gr )
  • Pt ornat:
  • -1 albus de ou+4 linguri zahar pudra
  • -100 gr ciocolata +1 lingura lapte

Mod de preparare

Inainte de a incepe trebuie sa va spun ca exista in marile magazine un amestec de condiment pentru turta dulce. Eu am folosit 2 lingurite scortisoara macinata + 1 lingurita ghimbir pudra
Ouale impreuna cu zaharul si apa fierbinte le amestecam. Se poate folosi zahar pudra pentru ca este mai simplu si nu mai trebuie amestecat pana cand se dizolva.
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei ca sa il putem freca.
Punem intr-un bol mierea, untul, ouale frecate in prealabil, condimentele si omogenizam pana cand obtinem un fel de crema.
Adaugam faina treptat. In functie de calitatea untului, mierei se poate sa aveti nevoie de 100 gr faina in plus.
Omogenizam foarte bine, trebuie sa avem un aluat fraged care nu se lipeste de maini.
Pe masa infainata intindem aluatul mai gros (1,5 cm ). Decupam cu forme diferite aluatul si il asezam in tava pregatita. Pe tava trebuie sa punem hartie de copt , iar turta o asezam cu spatiu intre ele deoarece o sa creasca putin in timpul coacerii.
Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 15 minute.
Le lasam la racit.
Pana se raceste frecam albusul de ou cu zaharul pudra. O sa avem o pasta alba foarte lipicioasa.
Ornam turta dulce cu aceasta pasta si putem presara bomboane colorate sau alte decoratiuni.
Pofta Buna!!!
Este perfecta langa o ceasca de cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Sau Rulada cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Ciorba de perisoare din piept de pui
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Drob de pui
5
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia