Turta dulce

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Turta dulce

Ingrediente

  • -250 gr unt
  • -300 gr zahar
  • -300 gr miere
  • -2 oua
  • -2 lingurite bicarbonat sodiu
  • -5 linguri apa fiebinte
  • -scortisora macinata , cuisoare, ghimbir etc
  • -faina (700-800 gr )
  • Pt ornat:
  • -1 albus de ou+4 linguri zahar pudra
  • -100 gr ciocolata +1 lingura lapte

Mod de preparare

Inainte de a incepe trebuie sa va spun ca exista in marile magazine un amestec de condiment pentru turta dulce. Eu am folosit 2 lingurite scortisoara macinata + 1 lingurita ghimbir pudra
Ouale impreuna cu zaharul si apa fierbinte le amestecam. Se poate folosi zahar pudra pentru ca este mai simplu si nu mai trebuie amestecat pana cand se dizolva.
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei ca sa il putem freca.
Punem intr-un bol mierea, untul, ouale frecate in prealabil, condimentele si omogenizam pana cand obtinem un fel de crema.
Adaugam faina treptat. In functie de calitatea untului, mierei se poate sa aveti nevoie de 100 gr faina in plus.
Omogenizam foarte bine, trebuie sa avem un aluat fraged care nu se lipeste de maini.
Pe masa infainata intindem aluatul mai gros (1,5 cm ). Decupam cu forme diferite aluatul si il asezam in tava pregatita. Pe tava trebuie sa punem hartie de copt , iar turta o asezam cu spatiu intre ele deoarece o sa creasca putin in timpul coacerii.
Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 15 minute.
Le lasam la racit.
Pana se raceste frecam albusul de ou cu zaharul pudra. O sa avem o pasta alba foarte lipicioasa.
Ornam turta dulce cu aceasta pasta si putem presara bomboane colorate sau alte decoratiuni.
Pofta Buna!!!
Este perfecta langa o ceasca de cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.