Inainte de a incepe trebuie sa va spun ca exista in marile magazine un amestec de condiment pentru turta dulce. Eu am folosit 2 lingurite scortisoara macinata + 1 lingurita ghimbir pudra
Ouale impreuna cu zaharul si apa fierbinte le amestecam. Se poate folosi zahar pudra pentru ca este mai simplu si nu mai trebuie amestecat pana cand se dizolva.
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei ca sa il putem freca.
Punem intr-un bol mierea, untul, ouale frecate in prealabil, condimentele si omogenizam pana cand obtinem un fel de crema.
Adaugam faina treptat. In functie de calitatea untului, mierei se poate sa aveti nevoie de 100 gr faina in plus.
Omogenizam foarte bine, trebuie sa avem un aluat fraged care nu se lipeste de maini.
Pe masa infainata intindem aluatul mai gros (1,5 cm ). Decupam cu forme diferite aluatul si il asezam in tava pregatita. Pe tava trebuie sa punem hartie de copt , iar turta o asezam cu spatiu intre ele deoarece o sa creasca putin in timpul coacerii.
Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 15 minute.
Le lasam la racit.
Pana se raceste frecam albusul de ou cu zaharul pudra. O sa avem o pasta alba foarte lipicioasa.
Ornam turta dulce cu aceasta pasta si putem presara bomboane colorate sau alte decoratiuni.
Pofta Buna!!!
Este perfecta langa o ceasca de cafea.
...altfel! Dragostea e o salata! Tare ma amuza titlul si nu pot sa nu zambesc de fiecare data:)))))!
Salata CapreseCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii