Turta dulce

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Turta dulce

Ingrediente

  • -250 gr unt
  • -300 gr zahar
  • -300 gr miere
  • -2 oua
  • -2 lingurite bicarbonat sodiu
  • -5 linguri apa fiebinte
  • -scortisora macinata , cuisoare, ghimbir etc
  • -faina (700-800 gr )
  • Pt ornat:
  • -1 albus de ou+4 linguri zahar pudra
  • -100 gr ciocolata +1 lingura lapte

Mod de preparare

Inainte de a incepe trebuie sa va spun ca exista in marile magazine un amestec de condiment pentru turta dulce. Eu am folosit 2 lingurite scortisoara macinata + 1 lingurita ghimbir pudra
Ouale impreuna cu zaharul si apa fierbinte le amestecam. Se poate folosi zahar pudra pentru ca este mai simplu si nu mai trebuie amestecat pana cand se dizolva.
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei ca sa il putem freca.
Punem intr-un bol mierea, untul, ouale frecate in prealabil, condimentele si omogenizam pana cand obtinem un fel de crema.
Adaugam faina treptat. In functie de calitatea untului, mierei se poate sa aveti nevoie de 100 gr faina in plus.
Omogenizam foarte bine, trebuie sa avem un aluat fraged care nu se lipeste de maini.
Pe masa infainata intindem aluatul mai gros (1,5 cm ). Decupam cu forme diferite aluatul si il asezam in tava pregatita. Pe tava trebuie sa punem hartie de copt , iar turta o asezam cu spatiu intre ele deoarece o sa creasca putin in timpul coacerii.
Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 15 minute.
Le lasam la racit.
Pana se raceste frecam albusul de ou cu zaharul pudra. O sa avem o pasta alba foarte lipicioasa.
Ornam turta dulce cu aceasta pasta si putem presara bomboane colorate sau alte decoratiuni.
Pofta Buna!!!
Este perfecta langa o ceasca de cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
2
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Zacusca de macrou
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Prima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...

Zacusca de macrou
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti