Ingrediente
● Pentru blat: |
● 8 albusuri |
● 10 linguri zahar |
● 150-200 g nuci prajite si zdrobite (nu macinate!) |
● 5 linguri faina |
● praf de copt (jumate de plic) |
● ulei sau unt topit |
● Pentru crema: |
● 8 galbenusuri |
● 8 linguri de zahar |
● 5 linguri de faina |
● 5 linguri de lapte |
● 100 g unt |
● praf de sare |
● 1kg frisca batuta (tare) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul praful de copt si se pregateste de copt. Intr-o tava anti-aderenta unsa si tapetata cu faina se presara nucile si peste ele se pune compozitia. Se coace la foc mediu - apoi mare 15-20 min.
Crema se face din galbenusurile frecate cu sarea si zaharul dupa care se adauga laptele si faina inainte de a se pune pe foc. La foc mic se amesteca cu telul tot timpul 10-15 min pana se ingroasa (daca vi se pare ca nu sa ingrosat destul puteti adauga putin amidon sau asteptati sa se raceasca si va deveni mai tare).
La sfarsit cand s-a mai racit adaugati untul si lasati sa se raceasca.
Blatul dupa ce s-a copt si racit se aseaza pe platou cu nucile in sus, peste se pune crema rece si deasupra frisca. Dupa gust se mai presara nuci peste frisca.
Se serveste rece, dupa 2 ore cel putin de la preparare.
Sa aveti pofta! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tunisiana" nu uita sa ii faci un review.
Crema se face din galbenusurile frecate cu sarea si zaharul dupa care se adauga laptele si faina inainte de a se pune pe foc. La foc mic se amesteca cu telul tot timpul 10-15 min pana se ingroasa (daca vi se pare ca nu sa ingrosat destul puteti adauga putin amidon sau asteptati sa se raceasca si va deveni mai tare).
La sfarsit cand s-a mai racit adaugati untul si lasati sa se raceasca.
Blatul dupa ce s-a copt si racit se aseaza pe platou cu nucile in sus, peste se pune crema rece si deasupra frisca. Dupa gust se mai presara nuci peste frisca.
Se serveste rece, dupa 2 ore cel putin de la preparare.
Sa aveti pofta! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tunisiana" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany