Tunisiana

Postat pe: 23-02-2010
(0)

Ingrediente

Pentru blat:
8 albusuri
10 linguri zahar
150-200 g nuci prajite si zdrobite (nu macinate!)
5 linguri faina
praf de copt (jumate de plic)
ulei sau unt topit
Pentru crema:
8 galbenusuri
8 linguri de zahar
5 linguri de faina
5 linguri de lapte
100 g unt
praf de sare
1kg frisca batuta (tare)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul praful de copt si se pregateste de copt. Intr-o tava anti-aderenta unsa si tapetata cu faina se presara nucile si peste ele se pune compozitia. Se coace la foc mediu - apoi mare 15-20 min.

Crema se face din galbenusurile frecate cu sarea si zaharul dupa care se adauga laptele si faina inainte de a se pune pe foc. La foc mic se amesteca cu telul tot timpul 10-15 min pana se ingroasa (daca vi se pare ca nu sa ingrosat destul puteti adauga putin amidon sau asteptati sa se raceasca si va deveni mai tare).

La sfarsit cand s-a mai racit adaugati untul si lasati sa se raceasca.
Blatul dupa ce s-a copt si racit se aseaza pe platou cu nucile in sus, peste se pune crema rece si deasupra frisca. Dupa gust se mai presara nuci peste frisca.
Se serveste rece, dupa 2 ore cel putin de la preparare.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tunisiana" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tunisiana