Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul praful de copt si se pregateste de copt. Intr-o tava anti-aderenta unsa si tapetata cu faina se presara nucile si peste ele se pune compozitia. Se coace la foc mediu - apoi mare 15-20 min.
Crema se face din galbenusurile frecate cu sarea si zaharul dupa care se adauga laptele si faina inainte de a se pune pe foc. La foc mic se amesteca cu telul tot timpul 10-15 min pana se ingroasa (daca vi se pare ca nu sa ingrosat destul puteti adauga putin amidon sau asteptati sa se raceasca si va deveni mai tare).
La sfarsit cand s-a mai racit adaugati untul si lasati sa se raceasca.
Blatul dupa ce s-a copt si racit se aseaza pe platou cu nucile in sus, peste se pune crema rece si deasupra frisca. Dupa gust se mai presara nuci peste frisca.
Se serveste rece, dupa 2 ore cel putin de la preparare.
Sa aveti pofta!
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii