Trandafirul Alb

Complexitate
redusa
Trandafirul Alb

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 120g de zahar
  • 100g de faina
  • 20g de epifin (amidon de grau)
  • 5g de praf de copt
  • Crema
  • 3 albusuri
  • 250g de unt moale
  • 150g de zahar
  • 40g de cafea tare
  • Sirop
  • 2 linguri de zahar
  • 20 ml de cafea tare
  • 100 ml de apa
  • 20 ml de coniac
  • ciocolata sfaramata
  • 600ml de frisca batuta cu 1 lingura de zahar pudra si vanilie

Mod de preparare

Pentru blat separam galbenusurile de albusuri.
Punem albusurile in robot impreuna cu un praf de sare si zaharul si le batem spuma.
Faina se amesteca cu epifinul si cu praful de copt.

Cand albusurile sunt gata, adaugam galbenusurile si imediat amestecul de faina.
Robotul trebuie sa fie la o viteza medie si imediat ce a incorporat faina trebuie oprit, astfel maiaua va fi aerata.
Coacem blatul la cuptorul preincalzit la 180°c, timp de 20 de minute intr-o tava unsa cu unt si fainata sau cu foaie de copt.

Se aseaza pe un grilaj sa se racoreasca.
Se taie in 3 cercuri egale.

Crema
Zaharul si cafeaua se pun intr-o craticioara la fiert. Trebuie sa pregatim un sirop ce va ajunge la temperatura de 118°c.

Albusurile se bat cu un praf de sare, cand siropul este ajuns la temperatura dorita varsam peste albusuri (mixerul trebuie sa mearga continuu) si se bate in continuare cu mixerul pana spuma se racoreste.

Taiam untul in cuburi maruntele si il adaugam in spuma de albusuri.

Siropul
Se pun la fiert toate ingredientele pana se topeste zaharul.
Lasam sa se racoreasca si insiropam fiecare cerc de blat.

Pe un platou asezam in alternanta blat si crema, firmituri de ciocolata sparta maruntel, pana la ultimul cerc de blat.
Decoram cu frica dupa placere.

Dam la rece cateva ore si servim.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Coronita Aperitiv
4
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Prajitura cu nuca si glazura din galbenus
Bucataras.RO

Prajitura cu nuca si glazura din galbenus

O prajitura clasica pe care o stiti sub denumirea de "Prajitura chinezoaica". Se poate decora cu ciocolata rasa sau carlionti...

Prajitura cu nuca si glazura din galbenus
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala