Trandafirul Alb

Complexitate
redusa
Trandafirul Alb

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 120g de zahar
  • 100g de faina
  • 20g de epifin (amidon de grau)
  • 5g de praf de copt
  • Crema
  • 3 albusuri
  • 250g de unt moale
  • 150g de zahar
  • 40g de cafea tare
  • Sirop
  • 2 linguri de zahar
  • 20 ml de cafea tare
  • 100 ml de apa
  • 20 ml de coniac
  • ciocolata sfaramata
  • 600ml de frisca batuta cu 1 lingura de zahar pudra si vanilie

Mod de preparare

Pentru blat separam galbenusurile de albusuri.
Punem albusurile in robot impreuna cu un praf de sare si zaharul si le batem spuma.
Faina se amesteca cu epifinul si cu praful de copt.

Cand albusurile sunt gata, adaugam galbenusurile si imediat amestecul de faina.
Robotul trebuie sa fie la o viteza medie si imediat ce a incorporat faina trebuie oprit, astfel maiaua va fi aerata.
Coacem blatul la cuptorul preincalzit la 180°c, timp de 20 de minute intr-o tava unsa cu unt si fainata sau cu foaie de copt.

Se aseaza pe un grilaj sa se racoreasca.
Se taie in 3 cercuri egale.

Crema
Zaharul si cafeaua se pun intr-o craticioara la fiert. Trebuie sa pregatim un sirop ce va ajunge la temperatura de 118°c.

Albusurile se bat cu un praf de sare, cand siropul este ajuns la temperatura dorita varsam peste albusuri (mixerul trebuie sa mearga continuu) si se bate in continuare cu mixerul pana spuma se racoreste.

Taiam untul in cuburi maruntele si il adaugam in spuma de albusuri.

Siropul
Se pun la fiert toate ingredientele pana se topeste zaharul.
Lasam sa se racoreasca si insiropam fiecare cerc de blat.

Pe un platou asezam in alternanta blat si crema, firmituri de ciocolata sparta maruntel, pana la ultimul cerc de blat.
Decoram cu frica dupa placere.

Dam la rece cateva ore si servim.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Kapuztnica Sau Supa de Varza
5
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce