Trandafirasi cu Nuca si Gem

Postat pe: 07-01-2013
(0)

Ingrediente

Aluat
350 g faina
250 g unt moale
1 praf sare
150 g iaurt
2 linguri apa minerala
Umplutura
200 g gem
150 g nuca macinata
1 plic zahar vanilat
Pentru ornat
zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Pentru umplutura, omogenizati bine toate ingredientele. Daca gemul pe care il aveti este mai gros, fluidizati-l putin pe foc mic, apoi amestecati cu restul ingredientelor.

Cerneti faina intr-un bol.
Adaugati untul taiat cubulete, sare, iaurt si apa minerala. Incorporati toate ingredientele, fara sa framantati mult, doar cat sa se omogenizeze aluatul.

Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.

Intindeti coca intr-o foaie dreptunghiulara, taiati in doua pe lungime si apoi in fasii pe latime.
Acoperiti fasiile cu umplutura, rulati si puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Puteti opta si pentru varianta: umplutura intinsa peste foaia de aluat, rulata si taiata in bucatele de circa 2 cm grosime.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 20- 30 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si usor rumenit.

Scoateti din tava si pudrati imediat cu zahar praf vanilat.

Serviti caldute sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Trandafirasi cu Nuca si Gem" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Trandafirasi cu Nuca si Gem